Ekonomi

Uber hisselerinin PT’si Piper Sandler’da güçlü iş ekonomisi pozisyonu nedeniyle yükseltildi

Cuma günü Piper Sandler, Uber Technologies Inc. (NYSE:UBER) hisseleri için fiyat hedefini bir önceki hedef olan 78 $’dan 92 $’a yükseltirken, hisse senedi için Overweight notunu yineledi.

Firmanın analistleri, “FCF’nin olumluya dönmesi ve yönetimin artık sermaye getirilerine daha fazla odaklanması nedeniyle UBER’in Gig Ekonomisi içinde en büyük kazanma hakkına sahip olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Uber’in Paylaşım, Rezerv ve Taksi gibi Yeni Mobilite ürünleri, bu hizmetlere yönelik rezervasyonların yıllık 11 milyar $’a ulaşması ve yıldan yıla %80’lik bir büyüme göstermesi nedeniyle kilit büyüme faktörleri olarak gösteriliyor. Bu tekliflerin, Market segmentiyle birlikte, Street’in 2024 yılı için öngördüğü 164 milyar dolarlık rezervasyona karşı potansiyel üstün performansa katkıda bulunması bekleniyor.

Şirketin, benzerlerinin toplamından daha büyük olan ölçeği, rekabet avantajı olarak vurgulanıyor. Firma ayrıca, Uber’in FAVÖK marjlarının 2023 yılında iyileşme gösterdiğini ve FAVÖK dolarlarının yaklaşık 2,5 kat arttığını gözlemliyor. Daha fazla marj kazanımı beklentisi de şirketin finansal sağlığı için olumlu bir işaret olarak belirtiliyor.

Firma, Uber’in değerlemesinin rakiplerine kıyasla bir prim gerektirdiğini öne sürüyor ve orta onlu katlarda işlem gören Lyft Inc. (NASDAQ:LYFT) ve DoorDash Inc. (NYSE:DASH)’in aksine, şirketin 2025 için tahmini FAVÖK’ünde düşük 20’li katları savunuyor. Analistin Uber’e bakışı iyimser ve bu da şirketin stratejik yönüne ve pazardaki konumuna duyulan güveni yansıtıyor.

InvestingPro Insights

Uber Technologies Inc. (NYSE:UBER), Piper Sandler’ın son fiyat hedefini 92$’a yükseltmesiyle yatırımcılar için odak noktası olmaya devam ediyor. Bu yükseliş görünümü, InvestingPro’nun birkaç önemli ölçütü ve içgörüsüyle destekleniyor. 2023’ün 4. çeyreğinde sona eren son on iki ay itibariyle Uber, %16,95’lik önemli bir gelir artışı sergileyerek 37,28 milyar ABD dolarına ulaştı ve bu da şirketin genişleyen pazar varlığının altını çiziyor. Aynı dönemdeki FAVÖK büyümesi ise %318,42 gibi dikkat çekici bir oranda gerçekleşerek güçlü operasyonel verimliliği ve kârlılık potansiyelini yansıttı.

InvestingPro Tips ayrıca, altı analistin önümüzdeki dönem için kazançlarını yukarı yönlü revize etmesiyle, Uber’in bu yıl net gelir artışı görmesinin beklendiğini vurguluyor. Bu, şirketin olumlu gidişatıyla uyumludur ve yatırımcılar için daha fazla yukarı yönlü sinyal verebilir. Dahası, Uber’in geçen yılki performansı, yatırımcı güvenini ve piyasa momentumunu gösteren %142,88’lik bir fiyat toplam getirisi ile güçlü olmuştur.

Uber’in F/K oranı 83,64 gibi yüksek bir seviyede seyrederken, şirket 0,72 PEG oranıyla işlem görüyor ve bu da fiyatının beklenen kazanç artışına göre makul olabileceğini gösteriyor. Bu, yatırım kararlarında büyüme beklentilerinin değerini göz önünde bulunduran yatırımcılar için zorlayıcı bir faktör olabilir. Uber’in mali durumunu ve gelecekteki görünümünü daha derinlemesine incelemek isteyenler için InvestingPro ek bilgiler ve ipuçları sunuyor. Uber’in finansal sağlığı ve pazar potansiyeline ilişkin kapsamlı bir analiz sunan 15 InvestingPro İpucu daha mevcut. Bu ipuçlarına erişmek için InvestingPro ‘ nun Uber sayfasını ziyaret edin ve InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanmayı unutmayın.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberkozluk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu