Haber

Tunç Soyer: Milletimiz 2. asrın Kemal’ini bekliyor

CHP İzmir İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenledi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Meclis’i yaşatmak milletimizin egemenliğini yaşatmaktır. 14 Mayıs’ta sahip çıkacağız, Kılıçdaroğlu önderliğinde yaşatacağız. millet, ikinci asrın Kemal’ini bekliyor.”

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları ve İzmir Milletvekili Adayları Gökçen, Yüksel Taşkın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, CHP İzmir İl Gençleri katıldı. Şubeler. Genel Başkanı Burak Kotan, İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Küme Başkan Yardımcısı Murat Aydın, CHP İzmir Milletvekili, yeni dönem milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il ve ilçe idare meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve parti üyeleri de katıldı.

‘GÜZEL BİR ÜLKEYİ YENİ NESİLLERE KAYDEDECEĞİZ’

Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Küçük yüreklere ancak büyük bir cumhurbaşkanı bayram hediye edebilir. 23 Nisan’ın ne kadar anlamlı olduğunun bilincindeyiz. Onun aşkın vizyonu önünde saygıyla eğiliyoruz.Çocuklarımızın fiziki, sosyolojik, ekonomik ve kültürel imkanları ülkemizin geleceğini de belirleyecektir.Çocuklarımız aynı zamanda umudun, geleceğin ve barışın simgesidir. Bize umut verecek olan çocuklarımızdır.CHP varsa herkes için vardır.Partimizin bu konudaki çizgisi nettir:Önce haklarını iyileştireceğiz.Halkın geleceği milli egemenliğe bağlıdır. milli egemenlik, bizden sonraki nesiller olan çocuklarımızın sahiplenilmesine bağlıdır.Çok şanslıyız,gençler ve çocuklarla aynı yolda yürüyoruz Kemal Dede Bey Kemal Kılıçdaroğlu 14 Mayıstan sonra daha güzel bir vatan emanettir. yeni nesillere edeceğiz” dedi.

“MİLLETİMİZ İKİNCİ YÜZYILI BEKLİYOR”

TBMM’nin kuruluşunun 103. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Ülkemiz bir kez daha büyük bir dönüşümün eşiğinde. Tıpkı doğadaki güç gibi. bir çiçek gibi patlar, toplumdaki güç bir devrim olarak patlayabilir.İnanıyorum ki 14 Mayıs sabahı Toplumumuz üzerindeki tüm baskılar kalkacak ve bu tamamen demokratik bir biçimde gerçekleşecek.Bu hikaye umut verici olacak. sadece Türkiye için değil tüm dünya için bir dönüşüm.14 Mayıs sabahı mazlumlar için çalışan, üreten halklara umut ışığı olacak.Güzel yaşamı yaşatmak milletimizin egemenliğini sürdürmektir. diri.Kılıçdaroğlu önderliğinde 14 Mayıs’ta sahip çıkacağız.Milletimiz ikinci asrın kemâlini bekliyor.Biz her şeyden çok çocuklarımıza sahip çıkıyoruz,bu günü çocuklarımıza armağan etmemiz çok yakındır. . Bu çabada kaybolanlar var Sabahattin Ali’den Deniz Gezmiş’e, Mustafa Kemal’den Madımak’ta yakılan canlara, adalet için can verenlere, çocuklarımıza bir borcumuz var. Her biriyle konuşuyoruz, bu ülkeye adalet ve özgürlük getireceğiz. Nisan ayının 23. yıl dönümünü kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. Milletin azim ve kararlılığı nasıl milletin bağımsızlığını kurtarmışsa, milli egemenliği demokrasi ile taçlandıracak olan da milletin azim ve kararlılığı olacaktır.”

habertuzlukcu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu