Haber

Murat Kurum: Bizi polemiklerde görmeyeceksiniz

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un seçim kampanyası hız kesmeden devam ediyor.

Kurumun bulunduğu yer en son Pendik’teydi ‘Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri Toplantısı’adresinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Demokrasi yerelde başlar’Murat Kurum, sözlerine atıfta bulunarak şunları söyledi: “Bize ilham veren bu açıklamayla, inşallah İstanbul’da yaşayan tüm kardeşlerimizi kucaklayan bir demokrasi anlayışını ortaya koymaya devam edeceğiz.”söz konusu.

“Polemiklere girmeyeceğiz: Kentsel dönüşümle ilgili sorunları, trafik sorununu çözdüğümüzü göreceksiniz.”

AK Partili belediyelerin deprem bölgesindeki çalışmalarına değinen Kurum, şunları söyledi: “Asrın felaketinde belediyelerimiz 11 ilde sizlerle birlikte savaştı. Kardeşlik tüm deprem bölgesine elini, gönlünü açtı. Biz çok büyük bir aileyiz.”söz konusu.

Tartışmalara girmeyeceklerini belirten Kurum, zamanı İstanbul’un sorunlarını çözmek için kullanacaklarını söyledi.

“81 ilde çalışmaları olan bir kardeşiniz olarak şunu söylüyorum: Tecrübelerimizi İstanbul’a taşıyacağız.”

Kurum, yarı zamanlı belediyecilik yerine gece gündüz çalışacaklarını sözlerine ekledi. “Bunu Elazığ’da, Malatya’da, İzmir’de, Giresun’da çalışmaları olan, 81 ilimize 500’ü aşkın ziyareti olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum. O tecrübeleri İstanbul’a taşıyacağız.”dedi.

“Yarı zamanlı belediyeler olarak çalışmayacağız, gece gündüz çalışacağız”

Murat Kurum’un açıklamaları şöyle:

Yüzyılın felaketinde belediyelerimiz 11 ilde sizlerle birlikte mücadele etti. Kardeşlik tüm deprem bölgesine elini, yüreğini açtı. Biz çok büyük bir aileyiz. Bizi polemiklerde göremezsiniz. Kendinizi kentsel dönüşümle ilgili sorunları çözerken, trafik sorununu çözerken göreceksiniz. Çalışacağız. İstanbul için üreteceğiz. Yarı zamanlı belediyecilik işi yapmayacağız. Gece gündüz çalışacağız. Elazığ’da, Malatya’da, İzmir’de, Giresun’da çalışmaları olan, 81 ili 500’ün üzerinde ziyaret etmiş bir kardeşiniz olarak söylüyorum bunu. Bu tecrübeleri İstanbul’a taşıyacağız.

“Sevgisizlikten, vefasızlıktan her yerde yönetilemeyen kocaman bir şehirle karşı karşıyayız.”

Sayın Cumhurbaşkanımız 50 yılı aşkın siyasi hayatı boyunca hep ne söyledi? ‘Demokrasi yerelde başlar’ dedi. Bizden ilham alan bu sözle, umarım her zaman İstanbul’da yaşayan tüm kardeşlerimizi kucaklayan bir demokrasi anlayışını sergilemeye devam edeceğiz. Sevgisizlikten, vefasızlıktan her yerde yönetilemeyen kocaman bir şehirle karşı karşıyayız. Fetret devrinden kurtulmayı bekleyen, yeniden yükselmeyi arzulayan bir İstanbul var. Kimsenin mağdur edilmediği bir İstanbul için çalışacağız.

“Mevcut İBB yönetimi Pendik’i görmezden geldi”

Bakanlığım döneminde Pendik’te iki adet süper yeşil alan projesi gerçekleştirdik. Milletimizin yıllardır beklediği kentsel dönüşüm projelerini birçok mahallemizde başlattık. Pendik’in geleceği için büyükşehir belediyesinin Pendik’e yaptığı tek bir yatırımdan bahsedemezsiniz. Gelmediler, görmezden geldiler, Pendik’i görmezden geldiler. Emin olun Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar Pendik Belediyemiz’inkiyle yarışamaz bile. Bir ilçe belediyemiz bile İBB’nin bugün sunduğundan daha fazla hizmet sunabilir. “Pendik’te TEM ve E-5 yan yol düzenlemelerini ve Pendik meydanı şehir kavşağını hızlı bir şekilde yapacağız. Tuzla-Samandıra arasında ihtiyacımız olan raylı sistem hattı 1 Nisan itibarıyla başlayacağımız öncelikli çalışmalarımız arasında yer alıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu