Haber

Kocaeli’de vefanın adı; Sağlıkkent Konutları

Pandemi döneminde özveriyle görev yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 2021 yılında 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte; Vatandaşın sağlığı için evini, ailesini, sevdiklerini feda eden, kendi canını hiçe sayan sağlık çalışanlarına söz verdi ve ‘Sadakat’ sloganıyla Sağlıkkent Konutları’nın temeli Ekim 2021’de atıldı. Şifalı eller’.

EN İDEAL KOŞULLARDA

Kocaeli’de ikamet eden; Kamu ve özel sağlık kurumlarında, aile sağlık merkezlerinde, il ve ilçelerdeki sağlık müdürlüklerinde, 112 acil sağlık hizmetlerinde çalışan ve adına kayıtlı ikametgahı bulunmayan her düzeydeki sağlık profesyoneli ile engelli vatandaşları kapsayan proje, sağlık çalışanlarının hem ekonomik hem de sosyal olanaklar açısından en ideal koşullardaki evlere sahip olmasını hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirmek amacıyla hayata geçirildi. İki yılda tamamlanan ve kurayla belirlenen evler, hak sahiplerine teslim edildi.

Kocaeli bu projeyle sağlık alanındaki özverisini ve sağlık çalışanlarına olan bağlılığını bir kez daha ortaya koydu.

13 BLOK 502 KONUT

Yatay şehircilik ve insan odaklı mimari yaklaşımla şekillenen proje, 1+1, 2,+1, 3+1, kat +4 kat olmak üzere 13 blok, 502 daire, 20 dükkandan oluşuyor. Kartepe Kent Meydanı’nın yanında 36 bin 93 metrekare. inşaa edilmiş.

Proje alanının 7 bin 550 metrekaresi yeşil alanlara, yaklaşık 1 bin metrekaresi spor ve çocuk oyun alanlarına, 15 bin 36 metrekaresi ise yol ve otoparklara ayrıldı.

Projede yer alan yeşil alanlar, açık hava spor aletleri, basketbol sahası, oturma grupları, çocuk oyun alanları, açık otopark ve elektrikli araç şarj istasyonları Sağlıkkent sakinlerinin konforlu ve keyifli bir yaşam sürmesi için planlandı.

DEPREME DAYANIKLI KONUTLAR

Şehrin en prestijli konut projelerinden biri olarak kabul edilen Sağlıkkent Residences, inşaat kalitesiyle de fark yarattı. Çevre dostu bir bakış açısıyla daireler blok bazında merkezi ısıtma sistemiyle iklimlendirilecek ve konut sakinleri tükettikleri ısının bedelini kalorimetre kullanarak ödeyebilecek.

Modern yaşamın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde inşa edilen ve tüm güvenlik tedbirlerinin alındığı dairelerde ayrıca uydu yayın sistemi, her odada data ve TV prizleri, ses tipi intercom tesisatı, mutfakta doğalgaz dedektörü ve bina içi yangın alarm sistemi. Radye temel ve geleneksel kalıp sistemiyle depreme karşı son derece dayanıklı inşa edilen konutlar, aynı zamanda modern ve çevreye duyarlı sistemlerle donatıldı.

 

serik-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu