Ekonomi

GSK Hindistan üçüncü çeyrek kârında önemli artış bildirdi

GSK Hindistan, üçüncü çeyrekte konsolide kârında önemli bir artış olduğunu ve geçen yılki 1,93 milyar rupi’den 2,18 milyar rupiye (26,18 milyon $) ulaştığını açıkladı. Perşembe günü yapılan açıklamaya göre, kârdaki artışın temel nedeni genel ilaç ve aşı satışlarındaki güçlü büyüme oldu.

Genel ilaç satışlarında yüzde 5’lik bir artış yaşanırken, Shingrix’in öncülüğünde aşı satışlarında yüzde 10’luk ciddi bir artış yaşandı. Şirketin operasyonel geliri de %4,4 artarak 9,57 milyar rupiye ulaştı.

GSK Hindistan, satış büyümesine ek olarak malzeme maliyetlerinde de %31,2 oranında önemli bir düşüş kaydederek kâr artışına katkıda bulundu.

GSK Genel Müdürü Bhushan Akshika, şirketin özellikle anti-enfektifler ve dermatoloji olmak üzere temel tedavi alanlarındaki güçlü konumunun altını çizdi. Bu güçlü performans, GSK Hindistan’ın yüksek kaliteli sağlık hizmetleri çözümleri sunma konusunda süregelen kararlılığının ve pazar dinamiklerine uyum sağlama yeteneğinin altını çiziyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu