Haber

Depremzedeler için denize ağ attılar

Depremzedeler için denize ağ attılar

Açık artırmada 100 bin liraya satılan balık

TEKİRDAĞ – Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde balıkçılar, depremzedeler için Marmara Denizi’nde ağ atarak balık tuttu. Balıkçıların bugün yakaladığı balıklar açık arttırmayla satılırken, toplanan 100 bin lira depremzedelere bağışlanacak.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Süleymanpaşa Su İşleri Kooperatif Başkanlığı da depremzedelere yönelik yardım kampanyalarında yer aldı. Balıkçılar Marmara Denizi’ne yelken açarak depremzedeler için bugünün balıklarını yakaladı. Yakalanan balıklar açık artırma usulü ile limanda satışa çıkarıldı.

Müzayedeye Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ile Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü İşçi Hizmetleri Lideri Zafer Soykırlı da katıldı. Müzayededen elde edilecek gelir, depremzedelere teslim edilmek üzere Tekirdağ Valiliği’ne teslim edilecek.

Süleymanpaşa Su İşleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, balıkçıların depremzedelere destek amacıyla denize açıldıklarını belirterek, “Vatandaşlarımıza deprem anında nasıl destek olabiliriz diye düşündük ve böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Bugün balıkçı arkadaşlarımız tuttukları tüm balıkları depremzedelere bağışladılar.Bize destek olan valimize de teşekkür ediyoruz.Yaklaşık 100 bin lira topladık. Bu parayı valiliğimize teslim edeceğiz. İnşallah ülkemiz bir daha böyle şeyler yaşamaz” dedi.

haberresadiye.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu