Ekonomi

Bu Bir Yatırım Demeyin! Yatırımcılara Büyük Kazanç Getiren 12 İlginç İş Fikri

Bu listede, bugün çok az sermaye ile hayata geçirilebilecek onlarca farklı faydalı iş fikri bulacaksınız. Üstelik bazı iş fikirleri, küçük bir araştırmadan sonra hızla başlatılabilir. Bazıları için gerekli eğitim ve araştırma sonucunda başlangıç ​​verilebilir.

Sonuçta artık prestije sahip bir girişimci adayısınız ve yapacağınız işin size uygun olduğunu anlamak çok değerli.

1. Vermikompost Üretim Tesisi İnşası

Ülkemizde hızla gelişen bir sektör olarak gösterilen solucan gübresi üretimini de listemize ekledik. Çünkü vermikompost üretimi hem kâr hem de çiftçiler tarafından giderek daha fazla tercih edilmekte ve girişimcilerin yüzünü güldürmektedir. Büyük sermaye gerektirmeyen bu iş için gerekli olan temel şeyler bir defaya mahsus olmak üzere 150 bin civarında kırmızı Kaliforniya solucanı, 40 metrekare kapalı alan ve 7 metrekare reaktör olarak gösteriliyor.

2. Yarasa Gübresi Satmak

Yurt dışında birçok ülkede yıllardır kullanılan bu yöntem son yıllarda ülkemizde de bilinir hale gelmiştir. Bugüne kadar yarasa gübresi üretim tesisi kuran yatırımcı ve girişimciler de sonuçlardan oldukça memnun. Solucanda olduğu gibi burada da gübrenin doğallığı ön plana çıkıyor. İşlerde yüzde 50 ile 120 arasında verimliliği arttırdığı için sıklıkla tercih ediliyor.

3. Mantar Yetiştirmek

Yetiştirilmesi kolay olduğu kadar talep gören mantarlar da girişimcilerin yüzünü güldüren fikirler arasında yer alıyor. Bu iş fikrinin ne kadar karlı olacağını anlamak için size bir örnek verelim. 100 metrekare alana 10 bin lira yatırım yaptınız diyelim. Edindiğimiz bilgilere göre bir ayda elde edilen fayda 12 ila 15 bin lirayı bulabiliyor.

4. Çiçekçi Dükkanı – Süs Bitkisi Yetiştiriciliği

Özellikle düğün döneminde ve özel günlerde sürekli meşgul olan çiçekçiler de düşük sermayeli iş fikirleri arasında yer alıyor. Kâr marjı yüksek girişimci adaylarını cezbeden bu işi yapabilmek için bazı değerli kriterler gerekmektedir.

Bırakın çiçekler hakkında bilgi sahibi olmayı, müşteriyle iletişim, iyi hizmet ve ilkeler çiçekçilik için son derece değerlidir. İşlem hacmi milyonları bulan süs bitkisi üretimi ve ticareti ülkemizde hızla gelişmektedir. Ölçeği girişimci tarafından belirlenecek olan süs bitkisi yetiştiriciliği için devlet üsleri de vardır.

5. İkram Hizmeti Verilmesi

Catering hizmeti, en basit tanımıyla işletmeler ve çeşitli organizasyonlar için sipariş üzerine yapılan yemek hizmeti olarak tanımlanabilir.

Bu fazlalık, restoran açmaya göre çok daha düşük genel maliyetleri ve neredeyse sınırsız büyüme potansiyeli ile avantajlı görünüyor. Ancak katı rekabet ortamı ve hizmet odaklı doğası bazen yemek işletmeleri için dezavantajlar sunabilmektedir.

6. Yeşil Temizlik Hizmeti Vermek

Küresel ısınma ve iklim değişikliği artık tüm dünyanın gündeminde. Hükümetler kadar insanlar da bu konuda bilinçleniyor. Kimyasalların hayatımıza girdiği ve kanser gibi hastalıkların yayıldığı göz önüne alındığında, gelecekte yeşil saflığın daha çok tercih edileceği açıktır. Dolayısıyla hem mevcut hem de kısa vadeli eğilimler, yeşillendirmenin faydalı bir iş olacağını gösteriyor.

7. Teraryum ve Minyatür Bahçe Yapmak

Teraryum ve minyatür bahçeler son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Çok fazla sermaye gerektirmemesi, çok küçük adımlarla başlanabilmesi ve aynı zamanda hobi olarak da yapılabilmesi teraryum ve sempatik minyatür bahçeleri iş fikri arayanlar için cazip hale getiriyor. Yaratıcılığı, el becerisi ve satış becerisi ile bu iş sahibine keyifli kazançlar sağlar.

8. Tasarım Takı Yapımı ve Satışı

Daha fazla ek gelir olarak değerlendirilebilecek bir sistem tasarımı takı yapmak. Ancak farklı modeller, yeterli pazarlama ve yetenekli bir ekip ile karlı bir işe dönüşebilir.

Başka hiçbir yerde bulamayacağınız birbirinden güzel dekorasyonlar ve tasarım takılarla dolu mağazanız aracılığıyla veya aracı firmalar aracılığıyla satabileceğiniz eserlerle tatmin edici kazançlar elde edebilirsiniz.

9. Danışmanlık Hizmetlerinin Sağlanması

Ülkemizde danışmanlık hizmetleri son dönemde ivme kazanmakta ve danışmanlara başvuranların sayısı her geçen gün artmaktadır. Danışmanlar, kurumsal firmalardan küçük işletmelere, bireylerden topluluklara kadar talep görmektedir.

Ayrıca günümüzde beslenmeden bağcılığa, spordan yatırıma kadar birçok alanda danışmanlık hizmeti verilmektedir. Elbette danışmanlık hizmeti verebilmek için o alanda gerekli eğitimleri almak ve yeterli bilgiye sahip olmak gerekmektedir.

10. Yaşam Koçluğu

Yaşam koçluğunun giderek zorlaşması ve insanların bazen dertlerini konuşacak muhatap bile bulamama nedenleri yaşam koçlarını her geçen gün daha popüler hale getirdi.

İnsanları işlerinde, yaşamlarında veya bağlantılarında başarılı kılan, onlara rehberlik eden kısacası her anlamda farkındalık yaratmak için çalışan yaşam koçlarının çok iyi paralar kazandığını biliyoruz.

11. Balık Çiftliği Kurmak

Düşük sermayeli iş fikirleri arasında balık çiftliği de yer alabilir. Nüfusun artmasıyla birlikte balık ve su ürünlerine olan talep artarken, ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olması iş kolunu daha ideal hale getirmektedir.

Ancak, burada bilmeniz gereken bir şey var. Bir balık üretim çiftliği yapmak için yüzbinlerce dolar harcayabilirsiniz, hatta daha düşük ölçeklerde. Yani çok büyük bir fabrika açmak isterseniz maliyet reel olarak artacaktır.

12. Otomatik Kurtarma İşi Yapmak

Oto kurtarma işini listeye alsak da bu işi yapmak için gerekli olan bazı evrakların maliyetli olduğunu bilmelisiniz. Örneğin; kamyon, cazibe, kurtarıcı için K evrakları gibi. Ayrıca araç kurtarma şirketiniz için en az 1 araç satın almanız gerekecektir.

Araç fiyatlarının günümüzdeki durumu düşünüldüğünde oto kurtarma işi yapmak biraz masraflı görünmektedir. Ama reklamınızı güzel yaparsanız, çevreniz geniş, oto tamirci, trafik polisi gibi uygun ilişkileriniz varsa kısa sürede maliyetlerinizi karşılayabilir ve karlılığa dönebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu