Haber

Anaokulu öğrencilerinden duygusal mektup

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘gezici kütüphanesi’ ile deprem bölgesine kitap ve oyuncak gönderen anaokulu öğrencilerinin mektubu okuyucuları duygulandırdı. Minik öğrenciler mektuplarında, “Yaralarınızı sarabilmenizi diliyor, geleceğinize yeniden umut olabilmeyi diliyoruz. Minik kalbimizin sıcaklığıyla sizlere tüm sevgilerimizi ve iyi dileklerimizi uzaktan iletmek istiyoruz. “

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, deprem bölgesinde depremzedeler için ‘mobil kütüphane’ hizmeti vermeye başladı. Gezici kütüphanelerde çocuklar için boyama ve hikaye kitapları, öğrenmeye dayalı oyunlar, fotoğraf çalışmaları, çocuk sineması ve yüz boyama etkinlikleri yer aldı. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, depremin çocuklar üzerinde bıraktığı izlerin silinmesi için Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı ile koordineli çalıştıklarını belirterek, “Diğer kuruluşlarla da koordineli hareket ediyoruz. çocukların psikososyal durumlarının iyileştirilmesi için çalışan devlet kuruluşlarına.Etkinliklerde kullanılmak üzere çocuk kitaplarını toplamak için adına davette bulunduk.İstanbul ve Ankara’daki yayınevleri büyük bir ilgiyle katıldı.Kitapları yaş gruplarına ve içeriklerine göre sınıflandırıyoruz. depremin olduğu illere gönderdiğimiz gezici kütüphanelerimizle depremden etkilenen çocuk ve gençlerimizin hizmetine sunuyoruz.” .

Kolilerden birinin diğerlerinden farklı olduğunu ifade eden Odabaş, “İstanbul’dan gelen bir koli dikkatimi çekti. Bunun üzerine koliyi açıp içindeki mektubu okudum. Anaokulu öğrencileri beyin sarsıntısı geçiren kardeşlerine güzel bir mektup yazdı. Depremzede olan kendi yaş grubundaki çocuklara böyle bir ikramda bulunmaları beni çok duygulandırdı” dedi.

Minik öğrenciler mektuplarında, “Sevgili kardeşlerim, okulumuzun öğrencilerinin el birliğiyle hazırlayıp paketlediği bu minik eşyaları tüm sevgimizle sizlere gönderiyoruz. Keşke yaralarınızı sarabilseniz, keşke biz de iyileştirebilsek. yine geleceğinize umut olun. Minik kalbimizin sıcaklığıyla tüm sevgilerimizi ve güzel dileklerimizi uzaktan iletmek istiyoruz. Hepimize geçmiş olsun. ‘mobil kütüphane’ ile bölgeye gönderilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu