Haber

Vaha Seçer ‘Kent Katılım Toplantıları’ Kapsamında Yerel Derneklerle Buluştu

MersinBüyükşehir Belediye Başkanı Vahap SeçerBüyükşehir Belediyesi’nin ‘Kent’e Sözümüz Var’ sloganıyla düzenlediği ‘Kent Katılım Toplantıları’ 6’ncı toplantı serisinin 3’üncü toplantısı, Mersin‘de faaliyet gösteren Bölgesel Derneklerin temsilcileriyle toplantı gerçekleştirdi.

Kongre ve Sergi Merkezi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen toplantıda Lider Seçer’e, Genel Sekreter Olcay Tok, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü İrfan Korkmaz ve Kentsel Katılım ve Sivil Toplum İlişkileri Şube Müdürü Başar Akça eşlik etti. Toplantıya Büyükşehir ve MESKİ bürokratları da katıldı. Toplantıda yerel dernek temsilcileri kentle ilgili istek ve önerilerini Başkan Seçer’e aktarırken, Büyükşehir Belediyesi’ne de hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Seçer: “GELİŞMİŞ TOPLUMLARDA SİVİL TOPLUM ÇOK GÜÇLÜDÜR”

Toplantının açılışında konuşan lider Vahap Seçer Kentle ilgili alınan kararlarda kent bileşenlerinin söz sahibi olması ve katılımcı demokrasi anlayışıyla yönetilmesi açısından bu tür toplantıların çok değerli olduğunu vurguladı. Bu toplantılardan büyük fayda sağladıklarını belirten Seçer, “Kent yönetiminde temsili demokrasi ve katılımcı demokrasi var. Vatandaşın alınan kararlara katkı sağladığı katılımcı demokrasiyi tercih ettik. Birçok konuda faydasını gördüm. Bunda da fayda var” dedi. Kentle ilgili kararlar alırken doğru işler yaptığımızı gördüm, hatta “Gelişmiş toplumlarda sivil toplum çok güçlü, etkili ve sonuca etki etme gücüne sahip” dedi.

“MERSİN GÖÇLERLE BÜYÜYEN RENKLİ BİR ŞEHİR”

Mersin’in göçle büyüyen, Türkiye’nin her bölgesinden insanı barındıran rengarenk bir şehir olduğuna dikkat çeken Seçer, bu çeşitliliğin siyasi alanda da kendini gösterdiğini, şehirde çok farklı görüşlere sahip siyasi partilerin bulunduğunu belirtti. Böylesine renkli bir şehri kendisinin de yönettiğini belirten Seçer, “Bu kadar farklı siyasi anlayışların barış içinde yaşamasını sağlayarak, hizmetlerinizde ayrımcılık yapmadan herkese adalet dağıtarak, ülkenizde kimsenin kavga etmemesi için çabalayarak, Gece saat kaç olursa olsun insanların sokakta huzur içinde yürümesini sağlamak için gecenizi harcıyorsunuz.” “Bunu günlük rutininize eklemeniz lazım. Bu şehri yönetecek kişinin insanlık sevgisi olması gerekir. İnsanların etnik yapısına, siyasetine, parasına, diline, mezhebine, mizacına bakan bir insan burada başarılı bir şekilde belediye başkanı olamaz.” dedi.

5 yıl boyunca hiçbir ayrım gözetmeksizin belediye başkanlığı görevini adil bir şekilde sürdürdüğünün altını çizen Seçer, bundan sonraki süreçte de aynı anlayışa sahip olacaklarına dikkat çekti.

“ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL MESKİ İÇİN ÇALIŞMA DÖNEMİ OLACAK”

MESKİ’nin altyapı ve kanalizasyon çalışmalarından bahseden Seçer, önümüzdeki 3 yıl içerisinde tüm kıyı şeridindeki arıtma ve kanalizasyon sorununu çözeceklerini belirtti. EBRD’den 70,3 milyonu hibe olmak üzere 156 milyon euro kredi aldıklarını belirten Seçer, bu kredi kapsamında arıtma tesislerini de inşa edeceklerini kaydetti. Mezitli içme suyu şebekesi, Silifke, Yenice ve Karaduvar arıtması, Homurlu ve Tömük kanalizasyon üretimi ile ilgili tüm projelere finansman sağladıklarını belirten Seçer, “Meski’ye bağlı altyapı yatırımlarını gerçekleştirecek tüm çalışmaları da tamamladık. Önümüzdeki 3 yıl, MESKİ için önümüzdeki 5 yılın büyüme dönemi olacağını belirterek, “Mersin’in altyapı ve içme suyu sorunu tamamen çözülecek” dedi.

MESKİ’nin kar amacı gütmeyen bir kuruluş olduğunu ve su fiyatlarını en makul seviyede tuttuğunu vurgulayan Seçer, “MESKİ elektriğe 1 milyar TL’den fazla para ödüyor. Çünkü Mersin merkezinin suyunun yüzde 85’i Tarsus’tan geliyor ve elektrikle buraya iletiyoruz. “Pamukluk Barajı’nın hizmete girmesiyle birlikte barajdan yerçekimiyle su gelecektir. İsale hattı konusunda anlaştık, DSİ yapıyor, arıtma tesisini de yapıyoruz. Su fiyatları en ucuz şekilde Mersinlilerin hizmetine sunulacak. Bu konuda endişelenmemelisin. MESKİ sizden aldığını size harcıyor” dedi.

“MASTER PLAN’A GÖRE BİR KAVŞAK, BİR KAVŞAK VEYA YUVARLAK BİR KAVŞAK İNŞA EDİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve planlanan yol çalışmaları hakkında detaylı bilgi veren Seçer, “4’üncü Çevre Yolu’nun hizmete açılması trafiği rahatlatan ve önemli bir çalışma. 3’üncü Çevre Yolu’nun genişletilmesi ve yenilenmesi, 3’üncü Çevre Yolu’nun yapılması. yeni kanalize kavşak, 3 ilave katlı kavşak, “1 alt geçitte belediyenin imzası değerli bir çalışma. Master Plana göre kavşaklar, kavşaklar, dönel kavşaklar yapıyoruz” dedi.

SEÇER’DEN METRO’YU 2. DÖNEMDE TAMAMLAMA SÖZÜ

Temelini atıp başladıkları 13 buçuk kilometrelik Metro Projesi’nin 2 yıldır finansman imzası beklediğini hatırlatan Seçer, “İmza 2 yıl beklenirse euro 9 liradan çıkacak” 30 liraya çıkacak. Faizler yüzde 5’ten 15’e çıkacak, Mersin halkı kaybedecek. Gecikmiş bir yatırım, “Sonuçta kaldığı yerden devam edecek” dedi. Metronun ilk etabının bitirileceği sözünü verdi 2. dönemde Seçer, “Mersin, Cumhuriyet tarihinin, tüm zamanların, belki de tüm şehirlerin en pahalı raylı sistem yatırımına başlamış oldu. Başkanınız olarak size sözüm şudur; Metroyu 2.dönemde bitireceğime söz veriyorum.”

Başkan Seçer, Kariyer Merkezi’nden eğitimde fırsat eşitliği yaratma çalışmalarına, Sosyal Konut Projesinden Şehir Sahili ve sosyal desteklere kadar pek çok konuda detaylı bilgi verirken, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin de görüşlerini paylaştı.

“ŞEHRİ VE SİZİ SEVDİĞİM İÇİN BU POZİSYONA BAŞVURDUM”

5 yıl boyunca belediye başkanlığı için aday olacağını belirten Seçer, “Geçen seçimde şansım yaver gitmemişti. Yeni bir insandım. Başarılı olup olmayacağımı pek çok kişi bilmiyordu, birçok kişi ise Karakterimi tanımıyordum. Doğal olarak tanımadığım birine oy verdiler. Ben de ‘Desteğinizi bekliyorum. Kazanırsam’ dedim. ‘Merak etmeyin, sizi yarı yolda bırakmam, her gün çalışırım’ dedim. ve gece Mersin’e. Bu konuda herhangi bir sorun yaşanmayacaktır.’ Bu benim verdiğim sözdü. Bu göreve talip oldum çünkü şehri ve sizi seviyorum” dedi.

“BİZDEN MEMNUN İSENİZ BU MEMNUNİYETİNİ DİĞER VATANDAŞLARIMIZLA PAYLAŞIN”

Önümüzdeki 5 yıl içinde yapılacak seçimlerde verdiği hizmetlerle Mersin halkının oylarını arayacağını belirten Seçer, “Bizden memnunsanız bu memnuniyeti diğer vatandaşlarla paylaşın, bana destek olun ve bu memnuniyetinizi devam ettirin. 5 yıl daha. Ben demokrat bir insanım. Partimiz bizi aday yaptı, yola çıktık.” Bu anlamda bizim için onurdur. Çünkü Vaha Seçer’i Mersin gibi önemli bir yerde aday göstermek Türkiye’nin ana muhalefeti ve en eski partisi için büyük bir sorumluluktur. Onun için hazırladığımız karnenin hayırlı olmasını ve sonucunun hayırlı olmasını diliyorum. 5 yıl daha sizlere hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşayacağız” dedi.

ÇIĞLIK: “VAHAP BAŞKANINA ÖNERİLERİMİZİ, SORUNLARIMIZI BİR ARADA SÖYLEME FIRSATI BULUYORUZ”

Mersin Dersimliler Kültür Dayanışma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nurşen Çığlık ise bu tür toplantıların önemine değinerek, “Bu sayede sivil toplum kuruluşları ciddiye alınıyor. Biz de öneri ve sorunlarımızı doğrudan Vahap Başkanı’na aktarma imkanı buluyoruz. Kalpler her zaman Vahap Başkan’la.” “Vahap’ın lider seçilmesini istiyordum. Bundan gerçekten çok mutlu oldum. Liderimizin sonuna kadar yanındayız, koşulsuz şartsız destekleyeceğiz” dedi.

KURT: “GERÇEKTEN GÜZEL BİR HAREKET”

Mersin Arslanköylüler Dayanışma ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Raziye Kurt, Büyükşehir Belediyesi ile iletişimlerinin çok iyi olduğunu belirtti. Bu tür toplantıların kent yönetimi açısından önemli olduğunu vurgulayan Kurt, “Gerçekten çok güzel bir hamle çünkü sonuçta eğer yerel yönetimlerse, biz de en uç noktada halka dokunan insanlarız. beklentilerimizi ve yapabileceklerini birleştirirsek daha iyi hizmet ve daha mutlu insanlar ortaya çıkacaktır.” “Bunun olacağını düşünüyorum” dedi.

Harran Derneği Başkanı Mahmut Polat da STK’ların görüşlerinin alınmasının önemli olduğunu belirterek, “Gerçekten değerlendirilmesi gereken bir toplantıydı. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.”

Toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: ANKA / Yerel

araban-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu