Haber

Toplu iş görüşmelerinde Yerel-Sen İzmir Şubesi’nin tamamı taleplerini dile getirdi.

KERİM UĞUR

Tüm Belediye ve Yerel Yönetimler Hizmet İşçileri Sendikası (Tamamı Yerel-Sen) İzmir Şubesi üyeleri, devam eden 7’nci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ilişkin taleplerine ilişkin basın açıklaması yaptı. Tüm Yerel-Sen Genel Teşkilat Sekreteri İhtilal Onur Erdağ, “Memurların 2002’de milli gelirden aldıkları pay kadar pay almalarını sağlayacak bir ücret artışı talep ediyoruz. 2024 Ocak’ta kamu çalışanlarının maaşları yüzde 115 olacak, 2024-2025 yıllarında yapılacak ücret artışlarına esas teşkil edecek. 2024 ve 2025 yıllarında yapılacak zam oranları bu rakam üzerinden hesaplanmalıdır” dedi.

Tüm Yerel-Sen İzmir Şubesi üyeleri, devam eden 7’nci toplu iş sözleşmesi müzakerelerine ilişkin taleplerini dile getirmek için İzmir SGK İl Müdürlüğü önünde halkın huzuruna geldi. “Asgari yaşamı reddediyoruz. İnsanca bir yaşam için ücretsiz toplu sözleşme” yazılı pankartlar açan polisler, “Açlık ve yoksulluk kader değil, insanca yaşamak istiyoruz”, “Artış, kriz, yoksulluk, tükendik” sloganları attı. , “Zulmü artırın, işte AKP”.

Görevliler adına basın açıklaması All Local-Sen Genel Organizasyon Sekreteri İhtilal Onur Erdağ tarafından yapıldı. Erdağ, şunları söyledi:

“7’nci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 1 Ağustos 2023’te başladı. Önceki yıllarda imzalanan altı sözleşme, kamu çalışanlarının yıllardır yaşadığı temel sorunların hiçbirine kalıcı çözüm getiremedi. Olumlu bir sonuç çıkacağını düşünmüyoruz. Daha önceki sözleşme dönemlerinde bir sonuç alınamadığını çok net bir şekilde gördük. artan vergi yükü, insan onuruna yakışmayan haksız fiyat düzenlemesi, haksız ek gösterge sistemi, özelleştirme tehdidi, yüksek hayat pahalılığı, olumsuz çalışma koşulları, uluslararası kurallara uymayan toplu sözleşme sistemi ile çevrilidir. Hükümet yıllardır kendi belirlediği ancak bir türlü gerçekleşmeyen sapkın enflasyon varsayımını ve amacını öne sürerek teklifini yıllardır oluşturuyor. Ancak ne hükümetin enflasyon varsayımı ne de Merkez Bankası’nın enflasyon hedefi yıllardır tutturamıyor.

Erdağ taleplerini şöyle sıraladı:

“2002 yılında en alt düzeydeki memurların milli gelirden aldıkları pay kadar pay almalarını sağlayacak bir ücret artışı talep ediyoruz. Ücret artışlarına esas olmak üzere 2024 yılı Ocak ayında kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 115 oranında zam yapılmalıdır. 2024-2025’te yapılacak Artış 2024 ve 2025’te yapılacak. Bu rakam üzerinden bu miktar hesaplanmalı.Yüzde 115 artırılarak belirlenen bu miktara yüzde 15 artırılmalı. 2024 ve 2025 yıllarında Ocak, Nisan, Temmuz ve Eylül aylarında (üçer aylık dönemler halinde) yapılır. Ocak 2025’te yüzde 5’lik sosyal yardım payı eklenmeli. kamu çalışanlarına verilmeli, büyükşehir illerinde bu orana yüzde 25 artı ek ödeme yapılmalı Mahalli idarelerde tüm çalışanlara yılda iki ikramiye ödenmeli İtfaiye, polis ve güvenlik görevlilerinin sabit fazla mesai ücretleri kesinlikle ödenmelidir. . taban maaş düzeyine yükseltilmelidir. Sabit fazla mesai ücretine gelir vergisi ve damga vergisi muafiyeti dahil edilmelidir. Sabit fazla mesai ücretinden emeklilik fonu kesintisi işveren tarafından ödenmeli ve emekli maaşına yansıtılmalıdır. Yıllık izin, mazeret izni ve sendika izni gelişigüzel kesilmemelidir. Yıllık izin hakkının hesabında Cumartesi ve Pazar günleri dikkate alınmamalı, izin süresi çalışma günü esas alınarak verilmelidir. Yerel yönetimler kreş açmalıdır ki çalışanların çocukları buradan ücretsiz yararlansın.

nizipajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu