Haber

TEGV için 7 kıtada 7 günde 7 maraton koşulacak

İSTANBUL (İGFA) –1995 yılında faaliyetlerine başlayan ve bugüne kadar 95 bin gönüllünün desteğiyle 3 milyondan fazla çocuğu nitelikli eğitim desteğiyle buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) temeli, gönüllüler ve gönüllüler tarafından desteklenmeye devam ediyor. eğitim arkadaşlar.

TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi ve eğitim dostu Ahmet H. Uysal, yeni bir proje ile TEGV çocuklarının eğitimine katkı sağlamaya hazırlanıyor. 31 Ocak-6 Şubat tarihleri ​​arasında TEGV için World Marathon Challenge’a katılacak olan Uysal, 7 günde 7 kıtada 7 maraton koşacak.

Maratona 31 Ocak’ta Antarktika ile başlayacak olan Uysal, maratonu Cape Town, Perth, Dubai, Madrid, Fortaleza ve son olarak Miami’de koşarak tamamlayacak.

7 bin çocuğun TEGV’de bir yıllık eğitimini pekiştirmeyi amaçlayan proje kapsamında 7 bin çocuğun eğitimi için bağış toplanması hedefleniyor. Türkiye’nin önde gelen perakende markalarından Boyner de projeye destek verenler arasında yer alıyor.

“EĞİTİM HİZMETİ BENİ TEGV İLE TANIŞTIRDI”

“Beni TEGV ile hayallerim, çocuk sevgim ve eğitim aşkım tanıştırdı” diyen TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi ve eğitim dostu Ahmet H. Uysal, daha önce TEGV bayrağını Kuzey Kutbu’na Türk bayrağı olarak taşıdığını söyledi. Siirt Pervari Eğitim Birimi’nin ilk Türk katılımcısı oldu ve Nisan 2017’de Kuzey Kutbu’na taşındı. Pole Maratonu’nu koştuğunu söyledi.

“Adım Adım Eğitime” sloganıyla TEGV’de 10 bin çocuğa eğitim desteği sağlamak için 2018 yılında Artvin’den Fethiye’ye yürüyüş düzenlediğini hatırlatan Uysal, 2019 yılında TEGV çocukları için Umuda Pedal grubu ile birlikte; Mardin-Göbeklitepe ortasında pedal çevirmek. Uysal, TEGV Beykoz Koleksiyon Birimi’nde Tasarım ve Beceri Atölyesi’nin kurulmasına katkıda bulunduğunu kaydetti.

Uysal, “Şimdi tekrar 7 kıtada TEGV’li çocuklarımız için koşacağım. Antrenman koşularımız devam edecek! Çok mutluyum.”

sungurluhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu