Haber

Özdağ ve Karamollaoğlu, “Cemaat içi taciz gündemde tutulmamalı” açıklamasına karşı karşı karşıya geldi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızıyla evlendiği iddiası Türkiye’nin gündemine oturdu.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU’NUN AÇIKLAMASI TEPKİ GÖRDÜ

Konuyla ilgili çok sayıda siyasetçi yorum yaparken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da konuyla ilgili tartışma yaratacak bir açıklama yaptı. Karamollaoğlu, “Önyargılarla konu ele alınıyor. Diyanet’in açıklaması da bu noktada. İslam rıza göstermez. İstismar aracı olarak kullanılmadığı için bu konunun gündemde tutulmamasını isterim. Çünkü hem toplumu hem de aileyi rahatsız ediyor” dedi.

ÖZDAĞ: NEDEN ÖNCELİKLİ?

Zafer Partisi Genel Lider Ümit Özdağ, Twitter’dan yaptığı açıklamada Temel Karamollaoğlu’na yanıt verdi. Özdağ, “Önyargı nedir? 6, 9, 12 yaşında bir çocukla evlenmek ön yargı mı olur, ön yargı mı? İlk fırsatta içindeki canavarı çıkarıyorsun.”

Temel Karamollaoğlu’nun açıklamalarının detayları şöyle:

“ÖNCELİKLE YAPILMAMALIDIR”

“İster İslami kurslar olsun, ister cemaat kursları olsun, bu konularda MEB’in çok titiz olması gerekiyor. Kararlar geciktirilmemeli, hatalar ağır şekilde cezalandırılmalı. Hiç çekinmem. Ama adil kararlar alınmalı. Önyargılar yapılmamalı. Takip edilecek.Sorunların çoğu.Mesela farklı bir şeyden bahsediyoruz.Nerede?Kuran kurslarının önünde falan değil.Bütün okullarda uyuşturucu alışkanlığı haline geldi.Devlet ilgileniyoruz diyorsa neden? her zaman yaygınlaşır mı?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu