Haber

Onursal Adıgüzel Ataşehir Belediye Başkan adaylığını açıkladı

Haber: ÇAĞATAN AKYOL – Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

CHP Ataşehir Belediye Başkanı adayı Onursal Adıgüzel, bugün ilçe merkezi önünde yaptığı açıklamayla seçim kampanyasına başladı. Adıgüzel, “Önümüzdeki dönemde Ataşehir’in genç, dinamik, yeni nesil bir belediye başkanı ve kadrosu olacak. Şehrimizi aklın, bilimin, teknolojinin ve yeniliğin ışığında demokratik katılım ve sağduyuyla yöneteceğiz.”

CHP’nin İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı adayı olan Onursal Adıgüzel, bu öğleden sonra partinin ilçe merkezi önünde yaptığı açıklamayla seçim kampanyasını başlattı. Partiye 20’li yaşlarında adım attığını anlatan Adıgüzel, şöyle konuştu:

“PARTİMİZ İÇİN FEDAKARLIKTAN BİR ADIM BİLE DURMADIM: Sevgili Ataşehirliler, size baktığımda 16 yıldır birlikte mücadele ettiğim arkadaşlarımı görüyorum. Aranızda Ataşehir’imizi kurup buraya getiren iki ilçe başkanımız var. Hayranlıkla geldiniz diyorum. Ancak Hanım ve Gençlik Kollarımızda onlarca işçi var. Her zaman omuz omuza verdik, çabaladık. Siz olmasaydınız, Onursal kardeşiniz bugün burada olmayacaktı. Çok teşekkür ederim. Eğer sevginiz, inancınız, inancınız, dostluğunuz ve kardeşliğiniz olmasaydı, Fahri kardeşiniz bugün burada olmayacaktı. Beni 29 yaşımda ön seçimle Meclis’e gönderdiniz. Siz olmasaydınız 29 yaşımda Ataşehir’i ve Türkiye’deki binlerce genci Meclis’te temsil edemezdim. Her zaman layık olmaya çalıştım. Sen. Çabalarımızı genişletmek için çok çalıştım. Değerlerimize sahip çıkmaktan, partimiz için fedakarlık yapmaktan bir adım bile çekinmedim. Ataşehir, bu sokaklar, buradaki esnaf, bu kaldırımdaki tüm arkadaşlarımız, bu sokaktaki herkes Onursal kardeşlerin sürekli telefonda olduğuna şahittir. Hepsi çok iyi biliyor. İyi günde de kötü günde de elimden geldiğince onların yanında olmaya çalıştım. Milletvekili olmaya çalıştım. Bundan sonra Ataşehir Belediye Başkanı olduğumda iyi günde de, kötü günde de hep birlikte olacağız.

FAHRİ KARDEŞİNİZ OFİSTE DEĞİL, SOKAKTA OLACAK: Bundan emin olun. Fahri kardeşiniz halk arasında olacak; Onursal kardeşiniz ofiste değil sokakta olacak. Artık önceliğim var. İstanbul’un Anadolu yakasındaki diğer 13 ilçedeki arkadaşlarımız alınmamalı. Türkiye’nin geri kalan 972 ilçesine küsmemek lazım. Bundan sonra önceliğim Ataşehir. Ataşehir’de yaşayan 420 bin kişiye hizmet edip, hep birlikte keyifli günler yaratacağız.

BATTAL LİDERİMİZE ÇOK GÜÇLÜ BİR ALKIŞ İSTİYORUM: Battal (İlgezdi) Önderliğimizden değerli bir miras, bir bayrak devralıyoruz. Liderimiz Battal Ataşehir’in kurucu belediye başkanıdır ve Ataşehir’e çok değerli hizmetleri vardır. Kendisine hem şahsım hem de Ataşehir halkı adına teşekkür ediyorum, Battal Önderliğimize de çok güçlü bir alkış lütfen. Gençler, ‘Kurtuluş tek başına olmaz, ya hep birlikte ya da hiçbirimiz’ diyor. Birlikte çabalamaya devam edeceğiz. Birlik olduğumuzda hiçbir güç karşımızda duramaz. Hiçbir dostumuz kaybedeceğimiz bir isim değil. Milletin rızkını gözeten, millet iradesini gasp eden, Anayasayı, hukuku ve demokrasiyi hiçe sayan Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarına karşı geçmişte olduğu gibi bundan sonra da her zaman bir arada olacağız ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Ataşehir kurulduğu günden bu yana Ataşehir’in bayrağında CHP bayrağını dalgalandırıyoruz.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI SÖZ VERİYORUM: 31 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını Ataşehir’de hep birlikte dalgalandıracağız. Belediyemizin sahada emektar çalışanlarının olduğunu görüyorum; Gençler var, kadınlar var, işçiler var. Hiç şüpheniz olmasın, onların Onursal kardeşleri burada. Ataşehir halkının hakkını nasıl savunduysam onların da hakkını savunacağım. Neden aday olduğunuzu merak ediyorsunuz. Ayrıca neden aday olduğumu da anlatmak isterim. Ben Onursal Adıgüzel. Ataşehir’i marka şehir yapmaya adayım. Ataşehirlileri daha keyifli ve özgür kılmaya adayım. Ataşehir’in ekonomisini büyütmeye, istihdam yaratmaya, şehrimizi gençlerin umudu haline getirmeye adayım. Ataşehir’i cazibe merkezi haline getirmeye adayım. Kalbimi bu şehrin sizin gibi güzel insanlarından alıyorum. Ben bu şehrin insanlarına güveniyorum siz değerli Ataşehirliler. Siz cesur hanımlara, gençlere, işçilere, esnaflara, iş adamlarına; Her yaştan, her kökenden, her kesimden Ataşehirlilere inanıyorum ve güveniyorum ama en önemlisi bu şehrin güzel çocukları, birlikte başaracağız. Önümüzdeki dönemde Ataşehir’in genç, dinamik, yeni nesil bir belediye başkanı ve ekipleri olacak. Şehrimizi aklın, bilimin, teknolojinin ve yeniliğin ışığında demokratik katılım ve sağduyuyla yöneteceğiz. Bu şehirde yaşayan her insana, her canlıya, her canlının ve insanın özgürlüklerine saygı duyacağız. Sizlere evsizlerin destekçisi olabilecek, yoksulları, muhtaçları, mazlumları koruyan bir sosyal belediyecilik anlayışının sözünü veriyorum.

ATAŞEHİR DÜNYA MARKA ŞEHİR OLACAK: Hayalim insanlarının mutlu ve özgür olduğu bir Ataşehir. Hayalimdeki Ataşehir ulaşılabilir bir Ataşehir. Yürünebilen, koşılabilen, nefes alınabilen, bisiklete binilebilen, modern, çevreci, engelli dostu bir Ataşehir hayal ediyorum. Hayalimdeki Ataşehir, şehirde yaşayan herkese mutlak fırsat eşitliği sağlayan, şehirde yaşayan her çocuğa ve her kadına mutlak fırsat eşitliği sağlayan bir Ataşehir. Hayalim Ataşehir’de tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyulacak. Hayalimdeki Ataşehir dünya için marka bir şehir, dünya için bir turizm ve finans merkezi olacak. Tüm Ataşehirliler bu değerden haklarını alacak. Ataşehir’i çocuklar için daha yeşil, gençler için daha dinamik, yaşlılar için daha yaşanabilir, depreme dayanıklı bir şehir yapmaya hazır mıyız? Sevgili Ataşehirliler yeni bir zafer kazanmaya hazır mısınız? Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında yeni bir zafer kazanmaya hazır mısınız? Sonra kapı kapı dolaşıp hizmet etmeye, kavga etmeye, partimizi anlatmaya hazır olduğunuzu görüyorum. Daha sonra karşınızdaki gençlere sesleniyorum. Sevgili gençler, tüm Ataşehir gençleri, umudum sizde değerli kardeşlerim. Benimle olmanı istiyorum. Onu hemen yanımda, omzumda istiyorum. Kampanyamıza bugünden başlıyor, duymayanlara duyuruyor, inanmayanları da inandırıyoruz.

ATAŞEHİR’DE TARİH YAZACAĞIZ: Sana söylediğim gibi çok uzun bir yolculuğum var. 2009 yılında başlayan bir yolculuk. Bu noktada Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Bize Türkiye’nin en genç başkan yardımcısı olma fırsatını da sundu. Oradaki gençlerin sorunlarını takip etme fırsatı bulduk. Bizi 29 yaşında Meclis’e gönderdiniz. Biz de gençlerin ağabeyi olduk. Sorunlarını takip ettik. Ataşehir’i kazandığımızda Ataşehir’in iradesi kazanacak. Sıra hanımlarımıza geldi. Sevgili hanımlar, sizi yanımda görmek istiyorum. Sana söz veriyorum. Ataşehir’i kadın dostu bir şehir haline getireceğiz. Bundan emin olun. Türkiye’nin hangi ili ve ilçesine gittiğimi anlattım. Kadınlar ve gençler öne çıkarsa başarırız. Bu, işin bittiği anlamına geliyor ama sen olmadan kazanamayız. Sahaya gideceksin. Kararlılığınıza, gücünüze inanıyorum, bundan sonra Ataşehir’i eşit temsille birlikte yöneteceğiz. Ataşehir Belediyesi’nde kadınlar daha fazla yer bulacak. Her zaman birlikte kazanacağız. Ataşehir’de tarih yazacağız ve bunu tüm Ataşehirlilere söylemek istiyorum. Kimseye ayrımcılık yapmayan, herkesin sesini dinleyen, sağduyuyla herkesin yararına çözümler üreten yeni bir yönetim inşa edeceğiz. Allah yardımcımız olsun. Allah sizi utandırmasın. Bu şehrin ve senin beni utandırmasına izin verme. Bu benim en büyük dileğim. Sana söz veriyorum. Çok çalışacağım. Herkesten erken kalkacağım, herkesten geç yatacağım. Sizlerle birlikte çok çalışacağız. “Ataşehir’imizi ve İstanbul’umuzu yine kazanacağız.”

midyat-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu