Haber

Konya’da TMO’yu protesto eden çiftçi buğdayını AK Parti binası önüne döktü.

KONYA- Konya’nın Doğanhisar ilçesinde çiftçilik yapan Harun Su, buğdayını Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) satamadı. Su, duruma tepki olarak kamyona yüklenen buğdayları AK Parti Doğanhisar İlçe Başkanlığı binası önüne döktü.

Döküldüğü buğdayların önünde açıklama yapan Harun Su, mahsulün elinde kaldığını söyledi.

‘CUMHURBAŞKANIMIZIN HİÇ HABERİ YOK’

Yetkililerin sorunlarıyla ilgilenmediğini belirten Su, şöyle konuştu: “Dünden beri söylüyorum, bir AK Partili olarak söylüyorum, kendisi burada milletvekili olduğu halde sorun tavanda. Sayın Cumhurbaşkanımızın bundan haberi yok. Çiftçinin kim olduğunu bilmiyor. Ofisin şu anda alım yapmaması, yer olmaması perişan.”

“İNSANLARIN HAKLARINI ARAMASINI İSTİYORUM”

Harun Su, “Yetkililer haberi olduğu halde ne ortaya çıkıyorlar ne de bir açıklama yapıyorlar, kenarda duruyorlar. Ben bu buğdayı fakir ve muhtaçlara bağışladım” dedi. Bir açıklama yapmıyor. Ne kadar bekleyeceğiz? Hasadın sonuna geldik. Yetkililer şu anda yerlerinde oturuyor. Yukarıdakilerin ilgilenmesini istiyorum. Çiftçinin Doğanhisar halkının hakkını aramasını istiyorum. Zavallı çiftçi adına konuşuyorum, kendim için değil. Fakir çiftçinin maliyeti 5-5.5 lira. Buğdayı zengine veriyor, zengine geçince 10 lira oluyor” dedi. (DUVAR)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu