Haber

Katar Ticaret ve Sanayi Bakanı: Filistin halkına yönelik zulüm bölgenin güvenliğini etkiliyor

Katar Ticaret ve Sanayi Bakanı Şeyh Muhammed bin Hamad Bin Qassim Al Abdullah Al Thani, “Gıda güvenliği ve iklim değişikliği gibi zorluklar nedeniyle ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmini artırmalı ve yatırım düzeyini artırmalıyız. Kardeş Filistin halkının bugün büyük bir baskıya maruz kalması bölgenin güvenliğini ve istikrarını da olumsuz etkiliyor.” “Gerçek bir barışın gerçekleşmesini ve Filistin halkının haklarının verilmesini talep ediyoruz” dedi.

İstanbul’da ‘gelecek yüzyıla merhaba’ temasıyla düzenlenen ve 53 ülkenin katıldığı Boğaziçi Zirvesi’nde İsrail ile Filistin arasındaki gelişmeler gündeme geldi. Zirvede konuşan Thani, “Gıda güvenliği ve iklim değişikliği gibi zorluklar nedeniyle ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmini artırmamız ve yatırım seviyesini yükseltmemiz gerekiyor. Katar’ın 2015 yılında başlattığı çalışmanın merkezinde bilim ve teknoloji yer alıyor. 2030 vizyonu. Ar-Ge ve yapay zekaya yaptığımız yatırımlarla dijital dönüşümü gerçekleştiriyoruz. “Uyguladığımız programlarla sürdürülebilir kalkınmayı artırmayı hedefliyoruz. Kardeş Filistin halkının bugün büyük bir baskıya maruz kalması bölgenin güvenliğini ve istikrarını olumsuz etkilemektedir. Gerçek bir barışın gerçekleşmesini ve Filistin halkının haklarının verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Zirvenin karar alma ve politika geliştirme açısından önemine değinen Darfur Sultanı Al-Sultan Ahmed Dinar, Türkiye’nin her alanda büyük bir atılım yaptığını ve tüm dünyaya ilham verdiğini belirtti. Sömürgeciliğin Afrika’nın kaynaklarını ve kalkınmasını sekteye uğrattığını belirten Dinar, “Bölgede sömürgeciliğin etkileri devam ederken altyapıdan eğitime kadar birçok konuda kırılgan bir yapıda olmamıza neden oluyor. Altyapı ve teknolojideki eksiklikler bunu daha da kötüleştiriyor. Eğitim olanaklarının olmayışı da kalkınmaya ve dünyayla bütünleşmeye katkı sağlıyor.” “Afrika’nın kalkınma konusunda zengin kaynaklara sahip olduğunu söyleyebilirim. Zorlukların aynı zamanda fırsatlar anlamına geldiğini biliyoruz. Afrika’ya yapılacak yatırımlarla kıtanın büyük bir atılım gerçekleştirebileceğini biliyoruz. Bu zirve bize yeni bağlantılar kurma ve yeni bağlantılar kurma fırsatı veriyor. danışın.” “İşbirliğine hazır olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Fahad Bin Assaad Bin Abdulkareem Abualnasr ise konuşmasında, “Çok taraflı işbirliğinin olduğu bir dünya barışın temelidir ve bu kalkınmanın en önemli unsurudur. Suudi Arabistan olarak ekonomik istikrarın desteklenmesine önem veriyoruz. ve küresel ekonomide iş birliği yoluyla sürdürülebilir kalkınma. Hem Suudi Arabistan hem de Suudi Arabistan, küresel ekonomide iş birliği yoluyla ekonomik istikrarın ve sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesine önem veriyor.” “Hem Türkiye hem de bölgenin en değerli iki ekonomisi Türkiye, 2030 vizyonu çerçevesinde güçlerini birleştiriyor. Her iki ülkenin kalkınmasına fayda sağlayacak şekilde devam eden iş birliğimizin giderek güçleneceğini umuyoruz.” Fahad Bin Assaad Bin Abdulkareem Abualna, Gazze’de yaşananları insani bir kriz olarak nitelendirerek, zorunlu göçe karşı olduklarını söyledi.

Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, “Geleceğe yönelik uzun vadeli hedefler koymalıyız. Dünyamız adaletten ve eşitlikten yoksun bir çizgide daha kötü bir geleceğe sürükleniyor” dedi ve ekledi: “Bugün harekete geçmeliyiz. , yarını beklemeden. Önümüzdeki yıllarda yapay zeka başta olmak üzere oyunun kurallarını değiştiren gelişmeler tüm insanlığın yararına olacak. Bunun olabilmesi için iş birliğini ön planda tutan bir formül bulmamız gerekiyor. Gelecek yüzyılın sorunlarını çözebilmek için farklı kültürlerden çeşitlilik sağlayarak bir analiz yapmamız gerekiyor. Dünya benzeri görülmemiş ölçekte bir ekonomik entegrasyon sürecinden geçiyor. Öte yandan siyasi kutuplaşma da artıyor. Dünya vatandaşları olarak hepimizin adaleti ve eşitliği hedeflemesi gerektiğini belirterek, “Daha yaşanabilir bir geleceğe odaklanmamız gerekiyor” dedi. – İSTANBUL

haberasarcik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu