Yaşam

‘Kar ve Ayı’ 8 Eylül’de vizyona giriyor

Başrollerini Merve Dizdar ve Saygın Soysal’ın paylaştığı ‘Kar ve Ayı’ filminde onlara Asiye Dinçsoy, Erkan Bektaş, Derya Pınar Ak, Onur Gürçay ve Muttalip Müjdeci eşlik ediyor. Senaryosunu Selcen Ergun’un Yeşim Aslan’la birlikte yazdığı ve manevi gerilim unsurları taşıyan “Karla Ayı”, kışın hiç bitmediği uzak bir kasabaya atanan genç bir hemşirenin güç bağlarını anlatıyor. gizli katılım ve şüpheyle yüzleşme.

Türkiye prömiyerini 59. Antalya Altın Portakal Sinema Festivali’nde yapan ve festivalden ‘En İyi İlk Film’ ve ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülleriyle dönen ‘Kar ve Ayı’, 66. San Francisco Uluslararası Sinema Festivali’nde Amerika’nın en büyük festivallerinden. Yeni Yönetmen Ödülü’nü kazandı.

Sinema, Belgrad Uluslararası Sinema Festivali’nde ‘Eleştirmenler Ödülü’ne, Brüksel Cinemamed Uluslararası Sinema Festivali’nde ‘Cineuropa Ödülü’ne, Frankfurt Türk Sinema Festivali ve Bergwelten’den ‘En İyi İlk Film Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Sinema Festivali. Ayrıca ‘En İyi Film Büyük Ödülü’nü kazandı.

Türkiye-Almanya-Sırbistan ortak yapımı ‘Kar ve Ayı’, 2020 yılında Artvin’in Şavşat bölgesinde, sert kış şartlarında çekildi. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Eurimages, Medienboard Berlin-Brandenburg, Hamburg Schleswig-Holstein ve Sırbistan Sinema Merkezi tarafından desteklenen sinemanın yapımcılığını Nefes Films ve Albino Zebra Cinema, Riva Cinema, Set Sail Films, TRT, İntercam Yükseltme, Ezgi Mola, Boş İşler Prodüksiyon. ve Set Pozitif Filmcilik. Yönetmenliğini Florent Herry’nin yaptığı filmin kurgusunu Çiçek Kahraman, müziklerini ise Fazilet Helvacıoğlu üstleniyor. (KÜLTÜR SANAT HİZMETİ)

arapgir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu