Haber

İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı 7. Kez Kapılarını Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde Açtı

Kırtasiye sektörünün en büyük buluşması olan İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, 22 Şubat’ta Büyükçekmece Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 7. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar Türkiye’den ve yurtdışından kesim profesyonellerini bir araya getirecek.

Kırtasiye bölümünde bölgenin en büyük fuarı olan Uluslararası İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, 22-26 Şubat tarihleri ​​arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 7. kez ziyaretçilerini ağırlayacak. Tüyap Fuar Kümesi ve Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) iş birliğinde düzenlenen fuar, kırtasiye sektörünün önde gelen isimlerini 5 gün boyunca bir araya getirecek. Her yıl ağırladığı ziyaretçi sayısını ve ağırladığı ülke çeşitliliğini artırarak dünya kırtasiye sektörünün vazgeçilmez bir parçası haline gelen fuar, ziyaretçi ve katılımcılarına iş odaklı bir fuar ortamı sunuyor.

Fuara artan katılımcı sayısı dikkat çekiyor

Düzenlendiği her yıl büyüme hedefine bir yenisini daha ekleyen Uluslararası İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı’na 16’sı yurt dışından olmak üzere toplam 221 firma ve 21 ülkeden 53 temsilci katılıyor. Fuarda 400’den fazla marka ziyaretçi ile buluşacak.

Ticaret Bakanlığı alım heyeti programı da ilgiyi artırıyor

2022 yılında 78 ülke ve 76 ilden toplam 10 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan fuara katılımın bu yıl daha yüksek olacağı iddia ediliyor. Tüyap, Ticaret Bakanlığı ile uyum içinde yürütülecek alım heyeti programı kapsamında ve İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin düzenlemesiyle B2B görüşmelerin gerçekleştirileceği dünyanın dört bir yanından alım heyetlerini ağırlamayı hedefliyor. . B2B görüşmelerine Gürcistan, Bulgaristan, Ürdün, Bosna Hersek, Tunus ve Moldova’dan ziyaretçiler katılacak. Ayrıca başta Avusturya, Belçika, Çin, Çekya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hindistan, İtalya, Japonya, Hollanda, Kore, Rusya, İspanya, Tayvan, Tayland, Birleşik Krallık, ABD ve Vietnam olmak üzere 80’e yakın ülkeden profesyoneller. ziyaretçi bekleniyor. Fuara bu yıl bugüne kadar 71 ülke ve ülkemizin 75 ilinden online kayıt yapıldı. Ayrıca 27 ülkeden 141 firma ve yurt içinde 57 ilden 322 firma Tüyap ve TÜKİD düzenlemesiyle ağırlanıyor.

Fuarın kalbi depremzedeler için de atıyor.

Tüyap Fuar Kümesi, fuarı ziyaret etmek için satın alınan bilet ve otoparklardan elde edilecek gelirin, depremden etkilenen çocukların yaralarını bir nebze olsun sarması için Eğitim Vakfı Vakfı’na bağışlanacağını duyurdu. Ayrıca katılımcı firmalar veya firma temsilcileri Kahramanmaraş depreminden etkilenen bölgenin yeniden imarına yönelik sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirecek ve bu kampanyalar fuar boyunca devam edecek.

Sektör büyüyor

2016 yılından bu yana büyümekte olan segmentin büyüklüğü 2021 yılında 2016 yılına göre yaklaşık yedi kat daha fazladır. Ayrıca şubenin 2022 yılında üretim büyüklüğünde bir önceki yıla göre 1,5 kat artışla yılı kapatacağı varsayılmaktadır. 2021. Euromonitor verilerine göre 2016 yılında 4,6 milyar TL olan Türkiye kağıt ürünleri sektörünün 2030 yılında 18,5 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor.

İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, son gün hariç 09.00-19.00, kapanış günü olan 26 Şubat 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu