Haber

Gökova Körfezi’nde 19 Bin Kg Çöp Toplandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Gökova Körfezi’ndeki araçsız yollardaki koylarda kıyı temizliğini sürenin bitmesiyle tamamladı. Gruplar, 1 Ocak 2022’den bu yana 19 bin 545 kg çöp topladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Gökova Körfezi’nde turizm döneminin bitmesiyle birlikte başlattığı kıyı temizliğini tamamladı.

Koylarda Temizlik Yapıldı

Mavi yolculuğun Muğla’daki uğrak noktası olan Gökova Körfezi, turizm döneminde yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır. Muğla Büyükşehir Belediyesi, eşsiz sahilleri ve deniziyle ünlü Muğla’da, kıyıların temiz kalması, gelecek nesillere daha mavi ve yeşil bir şehir bırakılması için çalışmalarını sürdürdü. Büyükşehir Belediyesi, teknelerden atık toplamanın yanı sıra dalgıçlarla deniz dibini temizliyor ve koyları temizliyor.

2014 Yılından Bugüne 175.000 kg Çöp Toplandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Gökova Körfezi’ndeki araç yollarının bulunmadığı koylarda kıyı temizliği yaptı. Yatların uğrak yeri olan koylarda yapılan sahil parkında 1 Ocak 2022’den bu yana 19 bin 545 kg çöp toplandı. Büyükşehir Belediyesi 2014 yılından bu yana 175 bin 100 kg çöp topladı. Toplanan çöpler Muğla Büyükşehir Belediyesi katı atık tesislerinde çevreye zarar vermeden bertaraf edildi. Gruplar 2022 çalışmalarını tamamlarken, 2023 turizm dönemi hazırlıklarına da başladı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu