Yaşam

En çok atık pil toplayan Zafer İlkokulu’na ödül

Geleceğe yaşanabilir bir çevre bırakmak için çalışmalarını sürdüren Zafer İlkokulu, Ödemiş Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile birlikte düzenlediği Atık Pil Toplama Yarışmasında ödül kazandı.

Atık pillerin düzenli bir şekilde toplanarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi, okullarda çevre bilincinin kazandırılması ve başarılı sonuçlar elde edilmesi amacıyla TAP ve Ödemiş Belediyesi tarafından “Atık Pil Toplama Kampanyası” düzenlenmiştir. gelecekte daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevre.

Kampanya kapsamında 2021-2022 eğitim öğretim yılında Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 16 okuldan toplam 900 kilogram atık pil toplandı. Atık piller, Ödemiş Belediyesi tarafından bertaraf işlemleri için TAP Derneği’ne gönderildi. TAP tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Zafer İlkokulu 150 kg Atıl Pil toplayarak ödülün sahibi oldu.

TAP tarafından ödül olarak gönderilen spor malzemeleri, Ödemiş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Zafer İlköğretim Okulu’na teslim edildi. Ödemiş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Süleyman Çalış, Okul Müdürü Gülhiz Gümüş’e teşekkür etti.

BAŞKAN ERİŞ: “OKULLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Atık pil toplama kampanyasına destek veren öğrencileri tebrik eden Ödemiş’in eğitimcisi Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazanılması çok değerli. Çünkü biz bu gezegeni gelecek nesillerimize emanet ettik. Onlara yaşanabilir bir çevre bırakmak bizim sorumluluğumuz. Belediyemiz bu anlamda ‘Sıfır Atık’ hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaç kapsamında 1. Sınıf Atık Toplama Merkezi, atık pillerin geri dönüşümü ya da aslına uygun olarak bertaraf edilmesi konusunda vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Küçük Menderes havzasının atık toplama merkezine sahip ilk ve tek belediyesi olarak bu alanda sivil toplum kuruluşlarıyla da ortak çalışmalar yürütüyoruz. TAP Derneği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteğiyle okullarımızda düzenlediğimiz kampanya ile çocuklarımız ve aileleri de atık pil toplama çalışmalarımıza destek oluyor. Tek bir atık pilin 600.000 litre suyu kirletmesi tehlikesini düşündüğümüzde bu hassasiyet daha da önem kazanıyor. Çevre duyarlılığı kampanyasına destek veren okullarımıza, öğrencilerimize, ailelerimize, öğretmenlerimize ve yöneticilerimize teşekkür eder, bu güzel duyarlılıkta birinci olan Zafer İlköğretim Okulunu tebrik ederim. Bu sayıların her geçen gün artacağına inanıyorum” dedi.

KAMPANYA BU YIL DEVAM EDECEK

Ödemiş Belediyesi ve TAP’ın çevreci kampanyası 2022-2023 eğitim öğretim yılında da devam edecek. 01.12.2022 – 30.04.2023 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek olan Atık Pil Toplama Kampanyası sonrasında yine birinci olan okula çeşitli hediyeler verilecektir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu