Haber

Çukurdan çıkarıldıktan sonra “Enkaz” adını alan kedi, arama kurtarma ekibinin maskotu oldu.

“Asrın felaketi”nin ardından çok sayıda binanın yıkıldığı Nurdağı’nda arama kurtarma çalışması yürüten Mardin İtfaiyesi ekibinin enkazdan çıktığı ve adını “Enkaz” olarak koyduğu kedi, ekibin en iyisi oldu. arkadaş

Mardin İtfaiyesi ekipleri, depremlerde yıkılan Atatürk Mahallesi’ndeki Akan Apartmanı’nın enkazından 129’uncu saatte 5 kişiyi, enkazda bulunan 2 kediyi de kurtardı.

Bir kediyi sahibine teslim eden ekip, sahipsiz bir kedinin daha bakımını ve beslenmesini üstlendi. “Enkaz” isimli kedi, arama kurtarma ekibini yalnız bırakmıyor.

Teneffüs saatlerinde ekip üyelerinin kucağına düşen ve kendisine kendini sevdiren “Enkaz” ekibin maskotu oldu.

Kediye müdahale eden itfaiye eri Ali Çakaş, 90 kişilik grupla depremin ilk gününden bu yana aralıksız arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüklerini, bir kişiyi daha yaşatmak için çalıştıklarını anlattı.

“Belki kedinin sahibini de buluruz”

Ekip olarak 129’uncu saatte enkazdan biri çocuk 5 kişiyi çıkardıklarını anlatan Çakaş, şunları kaydetti:

“Bunun yanında başka canlıları da çıkarıyoruz. Depremin dördüncü günü bir Van kedisi cinsi çıkardık. Sahibine teslim ettik. Ertesi gün bu kediyi kurtardık. Adını Batık koyduk çünkü. Enkazdan çıkardık biraz itici geliyor ama bu şekilde hatıra olur diye düşündük. Yediğimiz içtiğimiz her şeyi burada Enkaz ile paylaşıyoruz. Kedi de buradan ayrılmamış mesele bu. Dikkatimizi çekti.İpuçları almaya çalışıyoruz açıkçası.Çünkü kedinin sahibini muhtemelen bulacağız.Ama o buradan ayrılmıyor.Onda da bir hüzün görüyorum.Sanırım sahibi gelecek.özellikle buraya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu