Haber

Cübbeli Ahmet Kadiri Tarikatına katıldı

Cübbeli Ahmet Hoca Ahmet Mahmut Ünlü olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, bir süredir anlaşmazlıkların yaşandığı iddia edilen İsmailağa cemaatinden Kadiri mezhebine geçti. Cübbeli Ahmet Hoca’nın Kadiri tarikatında ‘şeyh’ unvanını aldığı anların görüntüleri ortaya çıktı.

USTAOSMANOĞLU’NUN ÖLÜMÜNDEN SONRA ANLAŞMAZLIK ÇIKTI

İsmailağa Cemaati’nin 93 yaşındaki lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefatının ardından mezhebin liderinin kim olacağı konusunda bazı anlaşmazlıkların yaşandığı iddia edildi. Tartışmalara cemaatin önde gelen isimlerinden Cübbeli Ahmet de katılarak şunları söyledi; “Mahmud Efendi’nin, ‘Bana yaklaşmayın, o şeytandır’ dediği Hüsnü Kılıç’ın, henüz makamındaki harareti tazeyken Efendimizin makamını işgal etmesine daha ne kadar tahammül edeceğiz?” dedi.

Nakşibendi tarikatına bağlı İsmailağa Cemaati’nde öğretmenlik yapan Cübbeli Ahmet’in ‘Kadiri Tarikatı şeyhlik ruhsatını’ Şeyh Ubeydullah El Kadiri’den aldığını gösteren görüntüler paylaşıldı. Şeyhlik belgesinde Cübleli Ahmet Hoca’nın adı “Şeyh Ahmet Mahmut Yusuf el Mulaggabi Cübbeli el Kadiri” olarak yer alıyordu.

dikilihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu