Teknoloji

Çözülmemiş gizem: Flannen Adası’ndaki koruculara ne oldu?

1900’de, Dış Hebrides’teki uzak bir İskoç adasına gönderilen üç deniz feneri bekçisi aniden kayboldu ve bir daha hiç görülmedi.

Flannan Adası Deniz Feneri grubunun masalı, gotik bir gizemin tüm klişelerini çağrıştıran tanınabilir bir masal haline geldi.ve oldukça sıradan açıklamalardan gerçekliğin sonunu zorlayanlara ( hatta yoldan geçenler), birçok farklı açıklama önerilmiştir.

Flannan Adası’nda ne oldu?

15 Aralık 1900 gecesi, transatlantik vapuru Archtor Flannan Adası’ndan geçti ve deniz feneri karanlıkken bir şeylerin ters gittiğini anladı. Birkaç gün sonra haber Kuzey Feneri Kurulu’na iletildi ve araştırmak için hızla bir ekip gönderildi. Yardım gemisi adaya Noel’in ertesi günü geldi ve kaptan Jim Harvie Geminin kornasıyla işaret verdi ve gökyüzüne bir işaret fişeği fırlattı. Yanıt alamadı.

Işığın söndüğü fark edilince izini süren fener grubundan. Joseph Moore araştırmak için karaya gönderildi. Moore daha sonra adaya inip deniz fenerine giden dik uçurumdan aşağı adımını atar atmaz kötü bir his hissettiğini söyledi.

Fenere vardığında fenerin kapısının açık olduğunu ve girişte asılı olan üç muşamba parkadan ikisinin kayıp olduğunu gördü. Mutfak alanında, yarısı yenmiş yiyecekler ve birinin hızla ayrıldığını düşündüren devrilmiş bir sandalye buldu. Moore’un araştırması, deniz fenerinde başka hiçbir ipucu bulamadı.

Kaptan bulduklarını bildirdikten sonra adanın geri kalanının derhal aranmasını emretti, ancak bu arama sonuç vermedi. Sadece yakın zamanda adayı büyük bir fırtınanın vurduğuna dair işaretler buldular.

Kayıp adamlardan hiçbir iz bulamayan Harvie, anakaraya bir telgraf gönderdi ve bu telgraf, Edinburgh’daki Northern Lighthouse Board’a geri iletildi: Görünüşe göre Flannans’ta feci bir kaza olmuş. Üç Bekçi, Ducat, Marshall ve süresiz olarak ortadan kayboldu. Öğleden sonra oraya vardığımızda adada hiçbir yaşam belirtisi yoktu. İşaret fişeği attık ve cevap gelmeyince karakola giden ama orada bekçi bulamayan Moore’u adaya indirmeyi başardık. Saatler durmuştu ve diğer işaretler kazanın yaklaşık bir hafta önce gerçekleşmiş olabileceğini gösteriyor.

Flannan Adası’nda kaybolan korucuların gizemi 1900’den beri çözülemedi.

Harvey, ” Zavallı insanlar uçurumlardan uçmuş ya da bir vinci veya başka bir şeyi emniyete almaya çalışırken boğulmuş olmalı.‘ sözlerini tamamladı.

Uzaylılar bir kez daha saldırıyor

Flannan Adası Deniz Feneri, bekçiler 1899’da ortadan kaybolmadan bir yıl önce, uzun süredir tuhaflıklarla ilişkilendirilen bir ada üzerine inşa edildi. Adanın tek düzenli sakinleri koyunlardı. ama Bahadir çobanları bile, orada pusuda bekleyen çeşitli hayaletler ve benzerlerinden korktukları için hava karardıktan sonra adada kalmayı reddettiler. Bu doğaüstü bağlantı, kayıp deniz feneri bekçilerinin hikayesine yanlış bilgi ve karmaşıklık katmanları ekledi ve kara deniz canavarı tarafından yutulduklarınıdev kuşlar tarafından taşındıklarını ve hatta uzaylılar tarafından kaçırıldıklarınaspekülasyona yol açtı.

Açıklanamayan olayların hayranları için, 12 ve 15 Aralık 1900’ün ortalarında yapılmış, sözde unutulmaz ve tuhaf kayıtlar içeren bir seyir defterinden daha fantastik bir kanıt geliyor. Bu kayıtlara göre, deniz feneri grubunun bir üyesi, tanık oldukları tüm fırtınalardan daha büyük bir fırtına olduğunu, içlerinden birinin alışılmadık derecede sessiz olduğunu ve deneyimli bir denizci olan oburunun ağladığını bildirdi. Bir sonraki kayıt, üç adamın da güvenli bir deniz fenerinde olmalarına rağmen yardım için Tanrı’ya dua etmeye başladığını gösterdi. Son kayıt, fırtınanın bittiğini ve o zamandan beri birçok kişiyi şaşırttığını belirtiyor. Allah her şeyden üstündür” ile sona erdi.

Kayıt anlatıları, son derece ilginç ve zaten garip olan bir olguyu karmaşıklaştırıyor gibi görünebilir. Ancak buradaki tek sorun, bu defterin bir fabrikasyon olmasıydı.

Ne yazık ki, üç deniz feneri bekçisine tam olarak ne olduğunu asla bilemeyeceğiz. , ancak bunun doğaüstü bir şey olduğunu öne sürecek hiçbir güncel kanıt yok. En olası açıklama, Kaptan Harvie’nin telgrafında varsaydığı gibi, üç adamın denizde kaybolmuş olmasıdır. Aslında, kayıplardan sonra, Konsey müfettişi Robert Muirhead Ada tarafından soruşturma başlatıldı. Bu soruşturmadan, iki adamın muhtemelen batı inişinin yakınında depolanan ekipmanı güvence altına almak için çıktıkları sonucuna vardı. Dönmeyince üçüncü adam araştırmaya gitti ve o da deniz tarafından yutuldu.

Alternatif olarak, en azını söylemek gerekirse somurtkan olduğu bilinen adamlardan biri. William MacArthur’Kendisini öldürmeden önce iki kişiyi daha öldürmüş olabileceği ya da üçünün birbirine çarparak uçurumdan düşmesine neden olan bir kavga çıktığı da öne sürüldü.

Flannan Adası gizeminin popülaritesi, 2018’de The Vanishing adlı bir filme ilham verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu