Haber

Çevik kuvvet polisinin öğrenciler için kaldıkları okulun panosuna yazdığı açıklama

Samsun Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, Malatya’daki okullarından çıkarken sınıfın akıllı tahtasına yazdıklarını öğrencilere mesaj bıraktı.

“Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen Malatya’da 6 Şubat’ta görev yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube ekiplerinin bir kısmı görevlerini tamamladı.

Battalgazi’de bulunan Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kalan gruplar, deprem sırasında bir sınıftaki akıllı tahtaya yaşadıklarını ve hissettiklerini yazdı.

“Değerli kardeşlerim ve öğretmenlerim” sözleriyle başlayan yazıda şu sözlere yer verildi:

“Samsun Çevik Kuvvet olarak bir süre okulunuza misafir olduk. Odalarınızı, dersliklerinizi, sıralarınızı kullandık. Bir sınıfın, bir sıranın bizim için yatak, sığınak, ev olacağını hiç düşünmemiştik. Depremden sonra 6 Şubat 2023 tarihinde 24 saatten az bir sürede Malatya’daydık..’na vardık.Hayatın farklı bir yüzü ve hayatı daha da zorlaştıran hava kuralları ile karşılaştık.Keyifliler için bir dakika bile düşünmeden çalışmaya başladık. Karşılaştığımız karanlık durumdan kurtulup güneşi yeniden göreceğimiz günlere dönerek, “Devletimizin varlığını ve milletimizin yalnız olmadığını hissettirmeye çalıştık. Dördüncü günün sonunda kıymetli kardeşlerimizin okuluna geldik.”

Okulun güvenliğinden yardımların toplanıp dağıtılmasına ve halkın güvenliğine kadar bu süreçte ellerinden geleni yaptıklarını belirten Çevik Kuvvet, yazısında şunları kaydetti:

Zaman zaman koli taşıdık, zaman zaman temizledik. En önemlisi de insani bedel ödeyerek hayata dokunmak isteyenlerin, bireylerin, dininin, dilinin, milletinin, vatanının olmadığını, afetlerin evrensel olduğunu, olay olduğunu gördük. tüm insanlığı aynı anda ilgilendiren bir konu.Uluslararası yardım kuruluşları, AFAD gönüllüleri ve ülkemizin birçok yerinden yardıma gelen insanlar ile depremzedelerin kendilerini inançlı hissettikleri bir yuva olmuştur.Okulunuzla gurur duyun.Kardeşlerimiz, ulusal ve uluslararası yardım kuruluşlarına emekleri için minnettarız.Eminim duygularınızı ve gözyaşlarınızı tutamazsınız.Türk Devleti ve milletinin gücündeki birlik ve bütünlüğü en sıcak günlerde bile yürekten hissettik. duyguların en ağır, gözyaşının en ağır olduğu zamanlar… Sadece insana uzanan insan elini değil, arama kurtarma köpeklerinin ‘can kurtarma’ çabasını da unutamayız. rs; Bazı meslekler vardır ki insanların hayatına dokunur… Çok şanslıyız ki böyle bir mesleğin içindeyiz. Bu süreçte insanların hayatlarına dokunabilmişsek, halkımıza bir nebze de olsa güç, moral ve güven verebilmişsek ne mutlu bize. Yeni sayfalar beyazdır. Al bayrağımızdaki ay ve yıldızın beyazlığı asırlarca bizimle olsun. Hakkınız helal olsun, hakkımız sonuna kadar helal olsun.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu