Ekonomi

BİST 100’de geçen hafta en çok para girişi ve çıkışı olan hisseler

Investing.com – BİST 100Endekse dahil olan hisse senetleri arasında geçtiğimiz hafta en çok para girişi ve çıkışı olan hisseleri sizler için listeledik.

BIST 100 geçtiğimiz hafta 4.752 – 5.074 puan arasında hareket etti ve endeks haftayı %4,35 düşüşle 4.812,93 puandan kapattı. Böylece endeks 3 haftadır negatif bir kapanış görerek düşüşünü sürdürdü.

En çok para girişi olan hisseler

BIST 100 endeksine dahil olan hisse senetleri arasında 27 – 31 Mart ortasında en çok para girişi olan hisse senetleri; KLRHO, ALBRK, KCAER, TURSG, SKBNK oldu. Bu hisselerin ortasında işlem sayısı %200’ün üzerinde artan KLRHO %22 bandında paha biçilemez bir fayda gördü.

Öte yandan geçen hafta bankacılık endeksi yüzde 4’ün üzerinde düşüş yaşarken, en çok para girişinin görüldüğü ilk 5 hissenin ortasında yer alan ALBRK yüzde 10, SKBNK ise yüzde 14 bandında yükseldi. bankacılık sektöründen olumlu ayrışmıştır.

En çok para çıkışı olan hisseler

BİST 100’de geçtiğimiz hafta ortasından en çok para çıkışı olan ilk 5 hisse; YYLGD, AYDEM, ALKIM, ZORLAMAVe İZMDC olarak kaydedilmiştir. Geçen hafta işlem sayısı %400 artan YYLGD, %5 değer kaybıyla oldukça dalgalı hareket etti. Hisse hafta boyunca 30 – 34 TL bandında dalgalanırken haftayı 30,44 TL’den kapattı.

En çok para çıkışı görülen ilk 5 hissenin ortasında %7 ile ZOREN ve %8 ile İZMDC en çok değer kaybeden hisseler oldu.

Author: Günay Caymaz

Borsa bilgileri, uygun fiyat, sağlık durumu ve profesyonel grafikler başta olmak üzere yatırımlarınızdan faydalı çıkmanıza yardımcı olacak tüm araçlar InvestingPro’da. katılmak tıklamak .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu