Haber

Avcı Biden, silah alırken yalan söylemekle ve uyuşturucu bağımlısıyken silah bulundurmakla suçlandı

ABD Lideri Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden, federal savcı tarafından silah alımı sırasında yalan söylemek ve uyuşturucu bağımlısı iken silah bulundurmak ile suçlanmıştı.

Özel savcı David Weiss’in Hunter Biden hakkında hazırladığı iddianame açıklandı.

İddianamede Hunter Biden’a, ikisi 2018’de ateşli silah satın alırken yanlış beyanda bulunmak ve biri uyuşturucu bağımlısıyken yasa dışı olarak ateşli silah bulundurmak olmak üzere toplam üç suçlama yöneltildi.

İlk iki suçlama 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası, üçüncü suçlama ise 10 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki federal yasaya göre, silah satın alma başvuru formunda yanlış beyanda bulunmak veya uyuşturucu kullanıcısı olarak ateşli silah bulundurmak suç sayılıyor.

Kendisine yöneltilen suçlamalar üzerinden savcılarla anlaşma yaptı.

20 Haziran’da ortaya çıkan Delaware Bölge Mahkemesi kayıtlarına göre, Hunter Biden’ın “federal gelir vergisini ödememek ve yasa dışı silah bulundurmak” suçlamalarıyla savcılarla anlaşma yaptığı ve suçunu kabul edeceği bildirildi.

Bu anlaşmayla savcıların, hapis cezasından kurtularak 53 yaşındaki Hunter Biden’a kontrollü özgürlük sunacağı söylendi.

Ancak Biden, 27 Temmuz’da Delaware’de hakim karşısına çıktığında hakim, vergi suçları ile silah ruhsatına bağlı suçlar arasındaki bağlantıya ilişkin endişelerini dile getirerek savcılarla yaptığı anlaşmayı onaylamadı.

ABD Başsavcısı Merrick Garland, 11 Ağustos’ta David Weiss’i özel savcı olarak atadı ve ona Hunter Biden’a yönelik soruşturmalar için daha geniş yetkiler verdi.

Eski Başkan Donald Trump tarafından atanan Delaware Başsavcısı David Weiss, bir süredir Hunter Biden’ın vergi kayıtlarını, ticari faaliyetlerini ve yurt dışındaki ticari bağlantılarını araştırıyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu