Haber

Ankara Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Erişim Komisyonu Kurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentte ulaşımın engelsiz olması için ‘Erişilebilirlik Komisyonu’ kurdu. İlk toplantısını yapan komite; Başkent genelinde engelli vatandaşların fiziksel ve sosyal yaşamlarını etkileyen aksaklıkların giderilmesi için departmanlar ile iş birliği içinde kalıcı, hızlı ve etkin çözümler üretecektir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Manifest ve ulaşılabilir bir Başşehir inşa etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Engelli ve dezavantajlı vatandaşların fiziksel ve sosyal yaşamlarını etkileyen sorunların giderilmesi amacıyla Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde Erişilebilirlik Kurulu oluşturulmuştur.

Komisyon, Ankara Büyükşehir Belediyesi daireleri ile ASKİ ve EGO Genel Müdürlüklerinden temsilcilerin katılımıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. İhtiyaca göre aylık olarak ortaya çıkacak olan Erişilebilirlik Komitesi; Her türlü bina, açık alan ve toplu taşıma araçlarının erişilebilir ve kullanılabilir hale getirilmesi için çalışacaktır.

ABB departmanları ile ASKİ ve EGO Genel Müdürlükleri; Engelli rampalarından asansörlere, patikalardan kaldırımlara ve sosyal alanlardaki donanımlara kadar vatandaşların sorun yaşadığı birçok hizmette daha etkin ve kalıcı çözümler için kurulla iş birliği içinde çalışacak.

Sosyal Hizmetler Dairesi Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Başkanı Mehmet Bağdat, komitenin başkentte yaşayan engelli ve dezavantajlı kümelerin belediye hizmetlerine kolayca ulaşabilmesini sağlamak amacıyla oluşturulduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Belediyemiz engelli vatandaşlarımızın daha kolay ve ulaşılabilir bir ortamda yaşaması için birçok güzelleştirme çalışması yürütüyor. Amacımız erişilebilirlikle ilgili hizmetleri koordine etmek ve bir araya getirmek. Öncelikle belediyenin var olan sorunlarının fotoğrafını çekeceğiz. Engellilere yönelik verilen hizmetler ve bu konuda neler yaptığımız ve yapılması gerekenler “Yönetim kurulu değerli bir komite, ilk kez böyle bir komite kuruldu. Birimlerimizle birlikte çalışacağız. Engelli ve dezavantajlı kümede yer alan vatandaşlarımızın belediye hizmetlerine daha kolay ulaşmasını sağlayacağız.”

saphanehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu