Haber

Almanya Savunma Bakanı: AB, Ukrayna’ya 1 milyon top mermisi sağlama hedefine ulaşamayacak

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Avrupa Birliği’nin (AB) Ukrayna’ya 1 milyon top mermisi sağlama hedefini gelecek yılın baharına kadar gerçekleştiremeyeceğini söyledi.

Pistorius, Brüksel’de gazetecilere yaptığı açıklamada, bu kış Ukrayna’nın altyapısına yönelik saldırıların artacağını varsaydıklarını, bu nedenle Ukrayna’nın hava savunmasının güçlendirilmesi ve altyapının korunması gerektiğini, Ukrayna’ya takviye sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Almanya’nın birkaç hafta önce Ukrayna’ya destek için 1 milyar euroluk paket açıkladığını hatırlatan Pistorius, Almanya’nın ABD’den sonra Ukrayna’ya en fazla destek veren ülke olduğunu belirtti.

Pistorius, Almanya’da şu ana kadar 8 binden fazla Ukraynalı askerin eğitildiğini, bu sayının yıl sonuna kadar yaklaşık 10 bine çıkmasını umduklarını söyledi.

AB’nin Ukrayna’ya 1 milyon top mermisi sağlama sözü hatırlatılması üzerine Pistorius, “1 milyona ulaşılamayacak. Bunu varsaymak zorundayız.” söz konusu.

Pistoris, Ukrayna’ya 1 milyon top mermisi sağlama sözü vermediğini vurgulayarak, “Burada ‘Dikkatli olun, 1 milyonluk kararı vermek kolay, para var ama üretim de olmalı’ diyenler oldu” .’ Ne yazık ki uyarı sesleri haklıydı.” değerlendirmesini yaptı.

Bakan Pistorius, buradaki sorunun üretim kapasitesi olduğunu, üretimin artırılması ve hızlandırılması gerektiğini belirtti.

Mart ayında AB, Ukrayna’ya 12 ay içinde 1 milyon top mermisi sağlamayı kabul etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu