Yaşam

Alaçatı’dan Dönmek İstemeyeceğiniz En Lezzetli ve Atmosferi En İyi Restoranlar

Tatil her anı kaliteli yaşamak ve her anın tadını çıkarmaksa, Alaçatı’nın menüleriyle başınızı döndürecek en uygun restoranlarını sizler için derledik. Deniz, kum ve güneşten bahsederken akşamı biraz daha sakin geçirmek isteyenler için nezih restoranlar, güzel yemekle eğlencesine devam etmek istiyorum diyenler için meyhane kültürüne yakın restoranlar ekledik. 10/10 tatil geçirmenize büyük katkı sağlayacak bu güzel atmosfere ve ambiyansa sahip mekanları gelin birlikte tanıyalım!

1. Orta Alaçatı

İzmir’in en sevilenlerinden Urla ve Şifne’de üç şubesi bulunan Ortaya, pozitif enerji veren bahçesi, sunumları ve lezzetleriyle bayılacağınız türden. Kaliteli ve nezih ortamının yanı sıra güler yüzlü ve ilgili hizmetiyle de sizleri memnun edecek olan Ortaya Alaçatı, tatilinizin favori destinasyonlarından biri olmaya aday. Akşamı Ortaya’da geçirmeye karar verirseniz, Baklava Hamurunda Keçi Peyniri, Yunan Salatası ve Çerkez Tavuğu kesinlikle damak tadınıza uygun olmalı.

Adres:Alaçatı, 12015 Sokak No 6, 35430 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Tek kelimeyle MÜKEMMEL. Tavuk meze yedik ve hastalandık. Bizim favorilerimiz ise asma yaprağında hellim, deniz börülcesi yengeci, Can şefin tarifi ciğer ve kokoreç oldu. Gökhan’ın beyin ilgisi ve dikkati inanılmaz. Picante margaritha kokteylleri çok iyiydi. Burakhan beyefendiyi mekanın kalitesi ve vizyonu için tebrik etmek gerekiyor. Mükemmel bir akşam geçirdik. Emeğinize sağlık.

2. Ferdi Baba Restaurant

Nezih bir klasik meyhane olan Ferdi Baba Restaurant, deniz ürünleri ağırlıklı bir menüye sahip. Dönemin en taze balıklarını en keyifli şekilde sizlere sunan Ferdi Baba, kendi deyimiyle ‘seçenek çok, seçmek zor’ restoranlardan biri. Ama işinizi kolaylaştıracak birkaç öneride bulunalım Ahtapot Izgara, Tereyağlı Karides ve Deniz Mahsüllü Noodle, denediğinize pişman olmayacaksınız.

Adres:Alaçatı, Kemalpaşa Caddesi, Köyiçi No:86, 35930 Çeşme/İzmir

Alaçatı, 1800-1 Sok. No:4 Alaçatı Marina G-2 Liman Binası, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumları: Alaçatı’nın en kaliteli mekanlarından biri. Özellikle servis çok başarılı. Balık ve deniz ürünlerinden başka alternatif yok. İlerleyen saatlerde müzik daha da şiddetlenir ve bar ortamına dönüşür.

3. Kapari Bahçesi

Zengin menüsü, sempatik bahçesi, ilgili hizmeti ve daha birçok özelliği ile Alaçatı’da sizleri en iyi şekilde ağırlayacak mekanlardan biri olan Kapari Bahçe, her dönemin en çok tercih edilen mekanlarından biri olmayı başarıyor. Çeşit çeşit meze sunan bir mekanda ne önerirsiniz diye soracak olursanız, Beet Carpacio, Quinoa Tabule ve klasiklerden Ege Otları Tarator’u deneyin deriz. Ana yemek olarak Yunan Usulü Musakka bizim favorimiz.

Adres: Alaçatı, 12012. Sk. No:10, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Mekan çok hoş ve keyifli. Akşam yemeği için 19:30 civarında gittik, gittiğimizde sadece birkaç masa boştu ve sonra doluydu. Hizmette herhangi bir aksama yaşamadık, kalabalık ve yoğun olduğu için ufak tefek aksaklıklar olabiliyor ama her seferinde masamıza gelip kontrol ettiler. Oturduğumuz süre boyunca çok keyif aldık.

4. Eflatun Alaçatı

Pötikareli masa örtüleri ve kaldırım sehpalarıyla Alaçatı ruhunu hissedebileceğiniz Eflatun Alaçatı, bölgenin sempatik işletmelerinden biri. Siz keyifli sohbetler eşliğinde yemeğinizi yerken, yoldan geçenlerin neşesi ve gülümsemesi tam bir tatil havası yaratıyor. Ancak yemek servisinin saat 19:30’da başladığını belirtmekte fayda var.

Adres: Alaçatı, hacımış mahallesi, 12012. Sk. No:9, 35937 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumları: Hacimem klasiklerinden biri, Eflatun. Sakin, huzurlu ama güzel yemekler istiyorsanız asıl adres. Arka bahçedeki atmosfer kusursuz, yaz aylarında ön tarafta yer bulmak neredeyse imkansız. Sunum, iş kalitesi başarılı. Fiyatlar Alaçatı’dadır.

5. Sota Alaçatı

Viento Hotel’in içinde yer alan Sota Alaçatı, balık ağırlıklı menüsüyle Alaçatı’nın en şık ve nezih mekanlarından biri. Yemeklerinin yanı sıra imza kokteylleriyle de dikkat çeken Sota, zengin şarap menüsüyle de dikkat çekiyor. Kapıdan içeri adım attığınız andan itibaren; Tecrübeli ve eğitimli servis kadrosu sayesinde ‘kusursuz hizmet’ almanın ayrıcalığını yaşayacağınız mekan, kaliteli zaman geçirmek isteyenler için birebir.

Adres:Alaçatı, 11039. Sokak No:18, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Oldukça keyifli ve kaliteli bir ortamda keyifli bir akşam yemeği yedik. Birkaç şey söylemeyi ve paylaşmayı seçtik. Suşi, ahtapot ve deniz risottoni (arpa şehriye) çok sevdik. Deniz ürünlerinde kıymetli olan hepsinin lezzeti ve tazeliği çok yerindeydi. Serkan bey gecemizi özel kılarak bize ve herkese kendini özel hissettirdi. Alaçatı’daki bir çok mekanın aksine müşterisiyle koşulsuz ilgilenen bir yerdi, her şey için teşekkürler.

6. Agrilia Restoranı

Yeşilliklerle çevrili huzurlu bir bahçeye sahip olan Agrilia Restaurant, her yıl haziran ayından kasım ayına kadar hizmet veren dönemin gözde işletmelerinden biri. Fine dining konseptiyle misafirlerini ağırlayan Agrilia, her adımda müşteri memnuniyetini ön planda tuttuğundan emin oluyor. Dolu dolu bir gün geçirdikten sonra biraz dinlenmek ve güzel bir yemek yemek istiyorsanız Agrilia ilk aklınıza gelenlerden biri olmalı. Ne önerirsiniz derseniz Bruschetta, Kefal Şiş ve Granios Balığı favorilerimiz diyebiliriz.

Adres: Alaçatı, 11016. Sk. no:5, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumları: Alaçatı sokaklarında dolaşırken karşımıza çıkan bir yer, atmosferi olağanüstü, bahçesi farklı, içi bir başka keyifli. Yaz bittiği için bahçesi sakin ve huzurluydu. Şaraba batırılmış armutlu keki yedik, olağanüstüydü, kahvesi de lezzetliydi. Tekrar gidip şaraplarını ve yemeklerini denemek istiyorum.

7. Avula Alaçatı

Ön bahçesi ile Alaçatı’nın en sempatik tasarımına sahip olan Avula, aslında restaurant-bar konseptiyle faaliyet gösteren bir mekan. İçi ve arka bahçesi de en az ön bahçesi kadar güzel olan işletme, fine dining’e göre biraz daha salaş ve samimi ortamı olan mekanları sevenlerin gözdesi olacak. Kemalpaşa’da bulunduğu için yer bulmak biraz düşünülse de beklemeye değeceğini söyleyebiliriz.

Adres: Alaçatı, Kemalpaşa Cd. No:47/A, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Kahvaltı bana özel olmalı, güzel bir kahvaltı mekanı bulup lezzetli menüler denemeyi çok seviyorum, Avula mükemmel ortamı, kaliteli servisi ve güler yüzlü personeli ile çok başarılı bir işletme. Dilerseniz arka bahçede oturarak dilerseniz ön tarafta kahvenizi yudumlarken kahvaltınızı yapabilirsiniz. Dediğim gibi sadece mekan değil yedikleriniz de zevkinize eşlik etmeli.

8. Tek Alaçatı

Akdeniz ve Ege mutfağından izler taşıyan lezzetli ve güzel bir menüyü müşterileriyle buluşturan Yek Alaçatı, bölgenin en beğenilen şef restoranlarından biridir. Ülkemizin demlerinden biri olan Vedat Milor’un da ilgisini çeken mekan, özellikle menüsünde yer alan eşsiz lezzetleriyle adından söz ettiriyor. ünlü eleştirmen 2017’de Türkiye’de yediğim en iyi yemeğin belki de özeti!’Sözleriyle ele aldığı iş, yıllar geçse de aynı çizgiyi koruyor ve herkesi kendine hayran bırakıyor.

Adres:Alaçatı, 1036. Sk., 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumları: Alaçatı’ya gelip de bu harika yere uğramayanlar çok şey kaçırmış. Son derece lüks, ferah, her detayı düşünülmüş çok tatlı bir tesis. Akşam yemeği için geldiğimiz bu restoranın menüsü çok başarılı bir şefin imzasıyla hazırlanmış ki her meze, ara sıcak, ana yemek ve tatlı lezzetleriyle bizi büyüledi.

9. Roka Bahçesi

Fener balığı güveci, Ege mezeleri, karides ve daha birçok lezzetiyle müşterilerine parmak ısırtan bir yemek deneyimi yaşatan Roka Bahçe, Alaçatı’nın her yıl en başarılı mekanlarından biri. Yeşillikler içinde huzurlu ve dinlendirici atmosferiyle sizi kendine hayran bırakacak olan Roka Garden, kesinlikle rezervasyon yapıp gecelemeniz gereken yerlerden biri.

Adres: Hacımemiş Mahallesi, 2027. Sk. No: 6, 35937 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Sessiz bir yer. Müzik yormuyor. Garson arkadaşlar inanılmaz güleryüzlü, hızlı ve birebir ilgileniyorlar. Sadece servis için bile gidebilirsiniz 🙂 Mezeler de çok lezzetli. Ege otlu sıcak ve soğuk mezelerini, vişneli dürümünü, deniz börülcesini ve tahinli patlıcan mezelerini çok sevdik. Karides saganaki de sıcak olarak tavsiye edilir.

10. Sipster Restaurant & Bar

Hem güzel bir tat hem de daha keyifli bir kokteyl ortamı yakalamak istiyorsanız Sipster Restaurant & Bar’ı çok seveceksiniz. Birbirinden leziz imza kokteyllerin uğrak yeri olan mekan, Ege yemeklerinin rakı ile buluşmasına en uygun atmosferde ev sahipliği yapan mekanlardan biri. Akşamınızı Sipster’da geçirmeye karar verirseniz, Gum Enginar Tabağı kesinlikle tatmanız gereken bir şey olmalı.

Adres: Alaçatı, 2001. Sk. No: 12, 35937 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumları: Yemekleri ve adından söz ettiren kokteylleri ile damak tadına hitap eden bir mutfağa sahip keyifli bir restoran. Operatörlerin samimiyeti atmosfere de yansıyor. Her şey özenle hazırlanmış, lezzetli ve orijinal. Pizzetta ve taze makarna lezzetlidir. En sevdiğim kokteyller Crispy ve Serendipity’dir.

11. Yeniyer

Alaçatı’nın en iyi kahvaltı mekanlarını derlediğimiz içeriğimizde yer verdiğimiz Yeniyer, sabah akşam fark etmeksizin bölgenin tercih edilen mekanlarından biri. Hatta Alaçatı’nın hareketliliğini kısa bir süreliğine de olsa akşam ortalarına salıp, biraz daha sakin vakit geçirmek isteyenlerin çok seveceği bir işletme olan Yeniyer, yeniyer’e geçiş yapanlardan biri. gecenin ilerleyen saatlerine doğru moralinizi yükseltecek müzikli kokteyl bar konsepti. Eğlenceme gece de devam etmek istiyorum ama kaliteli bir yemek eşliğinde olmasını istiyorsanız Yeniyer’e mutlaka bir şans vermelisiniz.

Adres: Ovacık, 7152. Sk. No: 138/4, 35937 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumları: Ambiyansı, mezeleri, etleri, müziği, çalışanları ile her şeyiyle çok ama çok keyifli bir yer. Fine dining kadar değerli değil ama servis ve lezzet olarak eksiksiz. Kokteyller, lezzetli yemekler, etraftaki sanat eserleri, seyirciler, her şey çok kaliteli.

12. Liman Evi Alaçatı

Son tekliflerimize gelmişken, Alaçatı’nın kalabalık ziyaretçilerini karşılamayan, yine de sakin ve huzurlu olmayı başaran Liman Evi ile tanışın. Huzur kokan o zarif yerlerden biri Port House. İlgili çalışanları, görsel şölen yaratan sunumları ve daha fazlasıyla burayı çok seveceksiniz.

Adres:Alaçatı, 18000 Sok D:H Blok 5 No.34 / 40A, 35937 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Çok güzel ve şirin bir restoran, mükemmel cana yakın ve özenli çalışanlar, yemekler inanılmaz lezzetli! Ribeye ve kuzu kaburga öneririz. Mezeleri de beğendim, sunum etkileyiciydi.

13. Amavi Deniz Ürünleri ve Kokteyl

Oldukça ferah tasarımı ile Alaçatı’nın en şık mekanlarından biri olan Amavi, deniz ürünleri ağırlıklı menüsü ile sezonun en taze ve lezzetli balıklarını sizlerle buluşturuyor. Fine dining konsepti ile misafirlerine kapılarını açan mekan 10 üzerinden 10 performansa sahip. Böylesine şık bir mekanda özel bir akşam geçirmek istiyorsanız mutlaka rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Adres:Alaçatı Mahallesi 13003 Sokak No:1, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumları: Hem mimarisi hem de lezzeti ile köyün en klas restoranı. Tüm yemekler lezzetli, sunumlar zarif, servis özenli. O kadar uzun zaman oldu ki ilk kez oraya gittim, çok tavsiye edilir.

14. Fava Alaçatı

Fava aslında meyhane konseptinde bir mekan ama lezzetlerini geri planda bırakmak yerine mutfağına da ağırlık veren bir işletme. Bu nedenle eşiniz ve arkadaşlarınızla keyifli sohbetler eşliğinde eğlenceli bir gece geçirebilir, lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Yunan lezzetlerinden izler taşıyan mezeler ve eski dokusunu koruyan bir taş evde barındırılması da mekanın öne çıkan özelliklerinden.

Adres: Alaçatı, Kemalpaşa Cd. No:108, 35930, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumları: Özel bir akşam yemeği için tercih edilebilecek en keyifli yerlerden biri. Atmosfer, çalan müzik, personelin nezaketi, dekorasyonu, hepsinden değerlisi, yemeklerin lezzeti muazzamdı. Önceden rezervasyon yaptırmak iyi bir fikirdir.

15. Papazz Alaçatı

Giden herkesin dana tandırını unutamadığı Papazz Alaçatı, Alaçatı sokaklarında gezerken dinlenmek için en doğru tercih diyebiliriz. Arka bahçesinde 8-10 kişilik masalarıyla tam bir aile ortamı yaratan işletme, tek bir olumsuz an yaşayamayacağınız bir mekan.

Adres:Alaçatı, 13046 sokak no:17, 35940 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumu: Tek kelimeyle MÜKEMMEL Alaçatı’ya neden aşık olduğumuzu hatırlatan mekan. O eski Alaçatı hasretimizi giderirdik, severdik, hem lezzetlerine, hem sohbetine doyardık. Gerçi ne sohbete ne de lezzetlere doyamadık. Tekrar tekrar gidecek. Yöresel tatlar, yöresel şaraplar içilecek, uzun sohbetler yapılacak.

16. Salkım Söğüt Alaçatı

Ve son teklifimize geldik. Sempatik ve sıcak bir atmosfere sahip tekliflerimizden biri olan Salkım Söğüt Alaçatı, restorandan çok meyhane kültürünü yaşatan işletmelerden biridir. Bahçesinde en keyifli gecelerinizi geçirmeniz için elinden gelenin en iyisini sunan mekanın mükemmel bir ambiyansı var. Arkadaşlarınızla derin sohbetler yapacağınız Salkım Söğüt’e mutlaka uğramalısınız.

Adres:Alaçatı, 11043 Sk No:4, 35930 Çeşme/İzmir

Ziyaretçi Yorumları: Hizmetten güler yüze müzik kalitesine kadar her şey çok yeterli. Mezeler inanılmaz lezzetli. Fiyatlar Alaçatı ortalamasından çok daha uygun. Kiraz yaprağı sarması çok lezzetli. Kendilerine özgü birçok farklı mezeleri var. Zevkinize uygun bir tane mutlaka bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort